AKTUELNO

Apollonovoj mladoj zvezdi smeši se sjajna glumačka karijera.

Pod tradicionalnim sloganom „Selom kruže filmske priče“ sinoć je u Ravnom Selu završen šesti po redu Međunarodni debitantski festival prvog ili drugog filma „RAVNO SELO“. Tokom četiri dana trajanja , od 22. do 25. juna , Ravno Selo Film Festivala prikazano je 40 filmova u četiri programske celine, a na svečanom zatvaranju dodeljene su i vredne nagrade.

Mlada, perspektivna glumica Nevena Nerandžić, koju smo već imali prilike da vidimo u Apollonovom filmu “Jenga, čudna igra” u ulozi Vesne, briljirala je u ulozi Manje u intenzivnoj drami Apollon produkcije“Manja” i zasluženo dobila nagradu na šestom “RAVNO SELO FILM FESTIVALU” za najboljeg mladog glumca/glumicu Festivala u novčanom iznosu od 1.000 EUR, koju je dodelila kompanija Gorki list. 

Film “Manja”, u režiji NIkole Končarevića, a po scenariju Ivana Velisavljevića, je priča o devetnaestogodišnjoj devojci koja se nakon razvoda roditelja preselila sa majkom iz Zrenjanina u Novi Sad. Manja je u sukobu sa svima, od sestre i majke, do novog grada u kome je stekla jednog jedinog prijatelja Slončeta. On ima bend i beznadežno je zaljubljen u Manju, što ona ne primećuje. Manja nije upisala fakultet, te je u potrazi za poslom, posle otkaza u kozmetičkom salonu. Nakon što pronađe novi posao u dostavljačkoj službi, Manja upoznaje interesantnog i privlačnog Daniela koji je od nje stariji deceniju i po, a njegove namere prema mladoj devojci veoma su upitne. 

Foto: Promo

Foto: Promo

Prvi susret sa publikom film “Manja”, u kom glavne uloge tumače, sem nagrađene Nevene Nerandžić, Miloš Vojnović, Tanja Pjevac, Darko Radojević i Ivana Pančić – imao je baš na šestom “RAVNO SELO FILMSKOM FESTIVALU”. Manifestacija koja je nastala na inicijativu našeg poznatog glumca Lazara Ristovskog sa ciljem da se Domu kulture u Ravnom Selu koji je izgoreo ponovo vrati stari sjaj, nosi sa sobom ideju da se omladini približe filmska umetnost i stvaralaštvo. Posebno je zadovoljstvo da je kvalitet još jednog filma Apollon produkcije prepoznat, kao i da je sjajna izvedba Nevene Nerandžić nagrađena vrednom nagradom.

Na prošlogodišnjem “RAVNO SELO FILM FESTIVALU” film Apollon produkcije “Jenga, čudna igra”, u kom takođe igra žensku ulogu tumači Nevena Nerandžič - istakao se i dobio nagradu publike. Ovo je već druga nagrada na ovom uvaženom festivalu za Apollon produkciju i kako iza projekta “52 filma” stoje jedini domaći online servis za gledanje filmova Apollon i Telekom Srbija, nema sumnje da će se nagrade nizati, da će se bioskopske sale puniti novim generacijama ljubitelja domaćih filmova, ali i mladim Apollon zvezdama smešiti sjajne glumačke karijere. 

Foto: Promo

Autor: S.P.

#Apollon

#Apollon produkcija

#MANJA

#Nevena Nerandžić

#Ravno selo film festival