AKTUELNO

Predsednik Gradske opštine Lazarevac Bojan Stević kaže da je u uspešno rešen problem vodosnabdevanja u centralnom delu te opštine, a u toku su i radovi na izgradnju kanalizicione mreže koja bi trebalo da bude stavljena u funkciju sledeće godine.

Govoreći o investicijama i izgradnji, Stević je istakao da su radovi na kanalizacionoj mreži uveliko u toku.

- Zahvaljujući Vladi Srbije i Ministarstvu građevine, saobraćaja i infrastrukture uveliko se radi u devet mesnih zajednica kanalizaciona mreža. To je 108 kilometara. Grade se i dve fabrike za preradu otpadnih voda. Očekujemo da radovi počnu u još tri mesne zajednice - naveo je Stević.

Prema njegovim rečima, u delu mesnih zajednica je već posao završen i očekuje se da tokom naredne godine bude sistem stavljen u funkciju i bude rešen problem kanalizacione mreže.

Foto: TV Pink Printscreen

Stević je istakao da se pored kanalizacione mreže, radi i vodovodna mreža u dužini od 62 kilometra.

- Rešen je problem vodosnabdevanja u centralnom gradskom jezgru i poslednje dve godine nema restrikcija - istakao je Stević i istakao da je u toku izgradnja gradske pijace, te da radovi teku planiranom dinamikom.

Gradska pijaca će promeniti izgled centra Lazarevca

On je naveo da će pijaca biti zatvorena, kao tržni centar, i imaće 110 tezgi i 20 lokala.

- To je značajna investicija koja će promeniti izgled centra grada. Očekujemo da bude otvorena u martu 2024. godine - naveo je Stević i najavio u narednih 60 dana početak izgradnje dve velike fiskulturne sale u dve srednje škole.

Kako je dodao, završen je balon za jednu osnovnu školu, a uveliko se grade još dva.

- I to je značajna investicija kako bi se mališanima obezbedila kvalitetnija fizička nastava. Dosta smo ulagali uz rekonstrukcije dve osnovne škole i gimnazije. U te škole godinama nije ulagano, osim u tekuće održavanje - naglasio je Stević.

Lazarevac je dobro prošao kada je reč o oluji

- S obzirom na to kako smo prošli prethodnih godina, ova oluja koja nas je zadesila u prethodnih nekoliko dana mogu reći da smo dobro prošli u odnosu na Smederevsku Palanku i druge opštine širom Srbije - kaže Stević.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako je rekao poplavljeno je bilo 28 kuća, ali nije velika šteta.

- Izvršen je popis, poslati su svi zapisnici, urađena su rešenja i vrlo brzo očekujemo isplatu naknade za štetu od poplava, a što se oluje tiče i tu su rađeni zapisnici i poslati biće prosleđeni Ministarstvu za javna ulaganja, pa ćemo videti kako možemo izaći u susret građanima - dodao je Stević.

Prema njegovim rečima, olujni vetar, a ni poplave nisu oštetili ni jedan objekat od javnog značaja - vrtić, školu, dom kulture.

Govoreć i o suludim kritikama na račun predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koga krive i za nevreme, Stević je rekao da pojedinci mogu samo da budu teoretičari i da zamišljaju da je predsednik kriv za sve što se dogodi.

- Evidentno je da postoje određene teorije zavere i na to se ne može uticati. Na vama je da radite, kao što predsednik radi i da to demantujete - naveo je Stević i dodao da opoziciji i pripadnicima tih takozvanih opozicionih stranaka koji bi želeli da dođu na poziciju gde je sada predsednik i SNS zajedno sa koalicionim partnerima ostaje samo da kritikuju.

- Znamo kako je bilo kada su otišli sa vlasti - rekao je Stević.

Autor: