AKTUELNO

Povodom početka nove školske godine Gradska opština Palilula, kao i prethodnih godina, pripremila je poklone u vidu školskog pribora za sve svoje đake prvake.

Tim povodom predsednik opštine Miroslav Ivanović obišao je danas Osnovnu školu „Zaga Malivuk“ u Krnjači gde je održana svečana priredba za prvake. On je u dvorištu škole pozdravio mališane koji kreću u prvi razred, njihove roditelje, učitelje i sve prisutne.

- Prvi septembar i početak školske godine važan je za sve školarce, ali svakako je poseban događaj za đake prvake i zato bih najpre, vama dragi prvaci, da čestitam polazak u školu i da vam poželim da mnogo lepih trenutaka provedete ovde. Takođe i za vas roditelje ovo je poseban dan, te i vama želim da svojoj deci uvek budete najjači oslonac - poručio je predsednik opštine Ivanović.

Osnovna škola „Zaga Malivuk“ upisala je 102 prvaka u četiri odeljenja, a ukupno će u školskoj 2023/24. godini imati 720 učenika. Direktorka škole Tamara Kovačević zahvalila se opštini Palilula i predsedniku Ivanoviću što su posle letošnjeg nevremena, obezbedili sredstva i pomogli u saniranju posledica oluje, pa je na školi zamenjen krov, okrečeni su zidovi, promenjeni podovi i obnovljena fasada. Predsednik opštine danas je prvacima OŠ "Zaga Malivuk" uručio poklone, dok su u ostalim školama širom opštine to činili većnici i pomoćnici.

Takođe prvaci su, kao i učenici svih ostalih razreda, besplatno dobili sve udžbenike koje je obezbedio Grad Beograd.

#Miroslav Ivanović