AKTUELNO

Sam kreativan proces koji su prolazili sa Željkom Mitrovićem, glumci su okarakterisali kao nezaboravno i ispunjavajuće iskustvo.

Jutro na RED TVu, navikli smo da je sve samo ne obično. U tom duhu – Anđela Ašanin i Sanja Stanković u emisiji „Ne gledam ti ja to“ ugostile su jedan poseban dvojac. Glumci Teatra Odeon, Vesna Paštrović-Šašić i Marko Marković razgovarali su sa našim lepim i harizmatičnim voditeljkama i publici RED TVa dali priliku da ih bolje upoznaju, a Sanja i Anđela su sa Vesnom i Markom govorile i o pozorištu budućnosti koje jedva čekamo da otvori svoja vrata za nestrpljivu publiku.

Foto: Foto/RED TV

Vesna Paštrović-Šašić i Marko Marković pohvalili su se dugogodišnjim prijateljstvom i ispričali svoj put od samog profesionalnog početka i kako su na kraju spojili posao i prijateljstvo i zajedno postali članovi plesačkog-glumačkog-pevačkog ansambla Teatra Odeon.

„Nakon menadžerskog posla u Somboru, pitala sam se da li bih ponovo mogla da se vratim glumi, ali Željko Mitrović je tu ideju u potpunosti podržao. Pročitali smo tekst za Željkov prvenac „Lucifer“ i moram priznati da je odličan. Željko vrlo hrabro dotiče određene teme i ponosna sam što sam deo takve predstave. Predstava je jako inovativna,kada govorimo o tehnološkom smislu, ali i hrabra zbog same činjenice kako Željko kroz scenario priča o nekim stvarima. Ne želim da otkrivam teme, mogu samo reći da se sa njima ljudi susreću od vajkada, ali da nimalo nisu uvredljive. Željko je kroz svoj scenario izgovarao istinu koju nije lako izgovoriti. Predstava je mjuzikl i ne očekuje se neko preterano razmišljanje, ali je zanimljivo koliko je Mitrović ušao duboko u teme kojima se bavi, sa koliko različitih uglova sagledava likove, kakve im osobine daje. Tekst je provokativan, ali istinit.“ – rekla je Vesna.
„Ima delova u predstavi gde se Željkov scenario lako može staviti u koš sa prvacima britanskog humora. Kada sam se upoznao sa projektom, razgovarao sam sa nekim ljudima koji i dalje ne veruju da je nešto poput Teatra Odeon moguće uraditi. Pozorište izgleda neverovatno, ali kada znam šta će tek doći – nekada i ja moram da se uštinem da bi poverovao. Polovinu stvari nisam ni znao da postoje, a kamo li da postoje u teatarskom svetu. “ – rekao je Marko.

Foto: Foto/S.Paunović

„U Teatru Odeon je sve kao bajka. Radila sam u raznim pozorištima. Između ostalog veliki deo karijere provela sam u Pozorištu na Terazijama gde mi je bilo božanstveno da igram. Dosta sam putovala i imala priliku da posetim internacionalna pozorišta, ali je Odeon prosto neopisiv. Publika kada bude ušla u Teatar Odeon, sigurno će prvo pomisliti – da li ovo zaista postoji. Svoj život sam posvetila ovom pozivu, ali kada sam ušla u Odeon nisam mogla da poverujem da je to naša stvarnost.“ – dodala je Vesna.
„Glumci su kao deca i imamo svoje igračke. Sada - mi smo kao deca kojoj neko dao da vozi Formulu 1.“ – dodao je Marko.

Vesna i Marko podelili su sa RED TV publikom koliko su uživali i u samom stvaralačkom procesu sa Mitrovićem.

Foto: Foto/S.Paunović

„Sjajno je kada se osećate da ne idete na posao, već ste srećni i ne osećate da radite. Mogu reći da su svi članovi Teatra Odeon jako ponosni na činjenicu što smo zajedno deo tako jednog velikog projekta.“ - zaključila je Vesna.

Pripreme pred otvaranje Teatra Odeon idu u dobrom pravcu, a očekuje se prava senzacija. "Lucifer" je nikada bliži, a spektakl na kom Mitrović radi - veruje se da će premašiti sve do sad viđeno. Digitalno pozorište, specijalizovano za mjuzikle bez imalo sumnje doneće Beogradu visoku poziciju kada je u pitanju ovakav vid kulturno-umetničkog sadržaja.

Autor: S.P.