AKTUELNO

U Beogradu su se protekle noći dogodile dve saobraćajne nezgode, u kojima su povređena dva pešaka, rekla je Nada Macura, portparol Hitne pomoći.

Prema njenim rečima, u 21:08 sati na uglu Cvijićeve i Ulice Despota Stefana oborena je 26-godišnja žena u svojstvu pešaka, pri čemu je zadobila tupu povredu kolena, nakon čega joj je ukazana pomoć na licu mesta i odbila je transport.

U 22:40 sati u Jakovu, kod okretnice autobusa na liniji 610, lakše povređe zadobio je 30-godišnji muškarac, takođe u svojstvu pešaka, i prevezen u KBC "Zemun".

U Delibatskoj ulici kod broja 15, na Ledinama, u 20:11 sati, nakon poziva iz obližnje prodavnice, zatečen je 30-godišnji muškarac bez svesti, koji je najverovatnije pretučen, i sa teškom povredom - višestrukim prelomima - prebačen u KBC "Zemun".

U 00:13 sati na Zvezdari, u Ulici Pante Srećkovića, povređen je muškarac, koji je odbio pregled, a nije jasno da li je prethodno motorom udario u automobil ili obrnuto, navela je Macura.

Prema njenim rečima, Hitna pomoć je noćas imala ukupno 121 intervenciju od kojih 19 na javnom mestu, dok su se za pomoć najviše javljali astmatičari i srčani bolesnici, a u manjem brojem i psihijatrijski.

Kako je dodala, juče je zabeleženo 127 intervencija Hitne pomoći od kojih 46 na javnom mestu, uključujući šest saobraćajnih nezgoda, među kojima nijedna nije bila sa teškim povredama.

Juče se, rekla je Macura, dogodio i jedan pad sa visine, kada je u 09:14 sati, u Ulici Slavka Churuvije bb, sa skele na gradilištu pao muškarac star 45 godina, nakon čega je konstatovana smrt.

#Beograd

#Hitna pomoć

#Intervencije

#Nada Macura

'