AKTUELNO

Juče nas je u 68. godini života napustio kralj narodne muzike Šaban Šaulić, a od njegovog života neodvojive su razne situacije i anegdote, među kojima i jedna izuzetna opasna.

Kralj narodne muzike jednom prilikom pevao je svoje najveće pesme na jednoj gastarbajterskoj svadbi u Nemačkoj kada su napadači iznenada uleteli u restoran.

- Nekolicina napadača upala je na svadbu i odmah su počeli da pucaju iz “heklera“. Ispalili su nekoliko metaka u sali. Zavladala je tišina. Bili smo potpuno šokirani - prepričavao je Šaban.

On je objasnio i da je jedan od napadača tada povikao: “Svi dole. Vadite pare, satove i telefone.”

Njih četvoro je, prema pevačevim rečima, kontrolisalo goste dok su ostali stajali ispred restorana kako bi brže pobegli. Napadači su okružili Šabana i njegove kolege, a potom su njemu rekli da može da ustane.

- Čovek je stajao iza mene i rekao mi: “Kralju, ti sedi! Ti nemaš razloga da ležiš, sedi i uživaj, tebe poštujemo”. A ja sam pomislio: “Joj, ako sednem, prvi ću dobiti metak u leđa”. Nisam im čak ni zahvalio, preplavio me je strah, ipak je to oružje - prepričavao je kasnije Šaban.

Foto: Printscreen/www.westfalen-blatt.de

Kralj narodne muzike ima neobičnu biografiju. On se nekoliko puta susretao sa opasnim sittuacijama. U Beču su pokušali da ga ubiju.

- Nekoliko puta sam proputovao planetu. Doživeo sam i lepe i ružne stvari. Svašta se dešava u ovom mom poslu... Najgore je bilo kada su me, pre 15 godina, u mračnom haustoru u Beču drogirani klinci izboli nožem i izudarali onim metalnim bokserom. Bilo je jezivo. Gledao sam smrti u oči. Tako izboden i krvav, popeo sam se, i danas se sećam, uz 73 stepenika, pozvao prijateljicu koja se, na sreću, odmah javila i obavestila hitnu pomoć. Dok su me šili u bolnici, rekli su da bih umro da sam stigao samo pola sata kasnije, jer bih iskrvavio. Nikada nisam saznao šta se zapravo desilo, priča se da me je tipovao neki kafedžija što nisam pevao kod njega, nego kod njegovog konkurenta. Čuo sam da je platio 3.000 tadašnjih maraka da me prebiju i izbodu nožem. I danas se naježim kada me u kafani neki klinac tresne po ramenu i kaže mi: „Šabane, ajde da pevaš.“ Pojedinci se ponašaju bahato, kao da mogu da te kupe za šaku dolara - ispričao je Šaulić.

Podsetimo, kralj narodne muzike Šaban Šaulić nastradao je juče ujutru u saobraćajnoj nesreći koja se dogodilo u Nemačkoj, a do udesa je došlo kada se automobil marke "mazda" zakucao u automobil u kojem se nalazio pevač.

Pročitajte još: TADA JE ZABRINUO SVE: Šaban pre samo godinu dana imao OZBILJNIH zdravstvenih problema! (VIDEO)

#Nesreća

#svadba

#Šaban Šaulić

'