AKTUELNO

Potresna scena na groblju rasplakala je mnoge.

Danas je na večni počinak ispraćen kralj narodne muzike Šaban Šaulić, a na njegovu sahranu došao je veliki broj kolega i prijatelja.

Jedna od najpotresnijih scena svakako je bila ona kada je sanduk sa posmrtim ostacima legende narodne muzike spušten u grob, a u tom trenutku orkestar je zasvirao najtužniju Šabanovu pesmu "Ne plači, dušo".

Foto: Pink.rs

Svi na groblju su grcali u suzama, dok su najveće harmonikaške legende imale težak zadatak. Mirko Kodić, Miša Mijatović i Aleksandar Sofronijević Šabanovom pesmom koju je posvetio svojoj ženi Gordani ispratili su legendu do večne kuće. Dok su svirali ovu pesmu, bili su na ivici suza.

Pogledajte video!

Od Šaulića su se danas, između ostalih, oprostili i njegov dugogodišnji saradnik Rade Vučković, kuma Zorica Brunclik sa suprugom Kemišom, Aca Lukas, Svetlana Ceca Ražnatović, Aco Pejović, Vera Matović, Dara Bubamara, Adil Maksutović, Dragana Mirković, Nada Topčagić, Milan Vasić, Savo Milošević, Darko Lazić. Šabana su do večne kuće ispratili i Bane Obradović, Saša Jakšić Žika, Vesna Zmijanac, Goca Božinovska, Zlata Petrović, Milan Dinčić Dinča, Filip Živojinović, Dajana Paunović, Milanka Karić, Dejan Matić, Verica Šerifović, Olivera Kovačević, Radiša Trajković Đani, Hasan Dudić, Milena Plavšić, Nada Obrić, Marina Tadić, Marina Visković, Jašar Ahmedovski, Bora Drljača, Saša Kapor, Katarina Grujić, Rada Manojlović, Dragan Džajić, Sanja Maletić... Nemi od bola, nisu imali snage ni reč da progovore, još zatečeni time da ih je dugogodišnji prijatelj i kolega iznenada napustio, i to samo nekoliko časova posle noći u kojoj je svojim neprolaznim hitovima uveseljavao posetioce na nastupu u Nemačkoj. Pevačici Mini Kostić, koja je bila neutešna, u jednom trenutku je i pozlilo.

Autor: Pink.rs

#Šaban Šaulić

'