AKTUELNO

Željko Mitrović, vlasnik i glavni i odgovorni urednik najgledanije komercijalne televizije, TV Pink, danas je održao radni doručak tokom kog je domaćim medijima predstavio prvu fazu implementacije novih programskih sadržajai redizajn televizije.

TV Pink, kao najgledaniji komercijalni emiter u Srbiji, na dnevnom nivou ima više od 2.000.000 gledalaca na glavnom kanalu i gotovo 3.000.000 gledalaca na svim kablovskim kanalima, ali krajnji cilj je dopreti do još većeg auditorijuma. Iako je veoma komplikovano napraviti programski koncept koji bi objedinio i veliki broj gledalaca i raznovrsan sadržaj, Željko Mitrović je odlučan i istrajan u nameri da dostigne ovaj cilj. Prema njegovim rečima, implementacija novih sadržaja odvijaće se u nekoliko faza, a prva počinje već u drugoj polovini marta.

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

- Želeo sam da se vratimo korenima - počecima TV Pink, kada su nas izdvajali upravo naši džinglovi. Sada želimo da džinglove vratimo na našu televiziju. Prvo ćemo sređivati same džinglove, najave, trejlere, špice. Želimo da sve postojeće sadržaje obojimo novim izgledom, jer će to biti predvorje i pokazatelj koliko su gledaoci spremni da prihvate te novine i kojom brzinom. Jedno je sigurno - kada ste uporni u nečemu, to definitivno bude prihvaćeno, pogotovo ako ste sigurni da je to dobro i kvalitetno, makar to bilo i značajno različito od svega na šta su gledaoci navikli. Kada smo ranije želeli da donesemo neke radikalne promene, gledaoci su nas uvek zaustavljali. Sada imamo nekoliko faza - prvo radimo redizajn i implementaciju prva tri projekta - kviza "Ko je na vrhu?", talent show programa "Pinkove zvezde" i političke talk show emisije "Hit Tweet" - zatim nas očekuje druga faza redizajna i onda u septembru gledaoce očekuje 12 novih projekata, od kojih je pola igranih, a pola formatskih - rekao je Željko Mitrović.

Vlasnik i glavni i odgovorni urednik TV Pink smatra da je njegova televizija, ali i on sam, dostigao tu zrelost i da je pravi trenutak za promene. Krajnji cilj redizajna televizije i novog televizijskog sadržaja koji će ponuditi TV Pink, jeste zadržati postojeću publiku, dok je glavna ambicija stvaranje nove publike.

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

- Mislim da je to formula koja nam je bila potrebna - da postojeću publiku zadržimo i da dobijemo novu. TV Pink se neće odreći postojećih formata, ali ćemo našim sadašnjim i novim, budućim gledaocima ponuditi različit spektar sadržaja koji će zadovoljiti njihove potrebe. Upravo je zbog privlačenja nove publike, koja do sada nije gledala TV Pink, bitan redizajn - to je signal da se na televiziji nešto krupno događa - istakao je Željko Mitrović.

Prva faza implementacije novih sadržaja u programsku šemu počinje već ove nedelje 24. marta - druga sezona "Ko je na vrhu" emitovaće se od 17 časova, termin u 21 čas tradicionalno je rezervisan za političku emisiju "Hit Tvit", dok će se talent show program "Pinkove zvezde" emitovati u 22 časa.

Drugu sezonu kviza "Ko je na vrhu?" vodiće uigrani tandem Katarina Šišmanović i Milan Kalinić, koji će u svakoj emisiji tri poznate ličnosti voditi kroz pitanja iz istorije, geografije, lingvistike, muzike, filma i nauke. Sa svakim dostignutim iznosom, pitanja postaju sve teža - na kraju ostaje samo jedan kandidat koji će se boriti za glavnu nagradu, a osvojeni iznosi odlazi u humanitarne svrhe.

U novoj, četvrtoj sezoni brend TV Pink, "Pinkove zvezde" predstavlja show program koji objedinjuje sve talente. Srđan Žika Todorović, Damir Handanović, Dušica Jakovljević, Kristina Kija Kockar i Sloba Radanović odlučivaće o sudbini daljeg takmičenja više od 150 kandidata, koji će pokušati da osvoje njihove simpatije, a samo odabrani finalisti boriće se za glavnu nagradu od čak 3.000.000 dinara! Voditeljka novog talent šou programa "Pinkove zvezde" je poznato TV lice, Ana Mihajlovski, koja iza sebe ima višedecenijsko iskustvo u voditeljskom poslu.

Foto: E-Stock/Ivan Dobričić

Politički talk show "Hit Tvit" je potpuno nova emisija, koju će svake nedelje od 21 čas voditi poznata voditeljka Verica Bradić.

- Ono što emisiju "Hit Tweet" izdvaja, jeste interaktivnost - televizije i korisnika društvenih mreža. Ne samo što će gledaoci tokom same emisije imati mogućnost da tvituju i objavljuju statuse na Fejsbuku, već će i tokom nedelje biti inetraktivni sa emisijom, koja će svoje finale imati u nedelju od 21 čas. To znači da ćemo svih sedam dana biti aktivni, kao domaćini korisnicima društvenih mreža koji imaju ambiciju da na taj način učestvuju u stvaranju i odabiru priloga i sadržaja. U studiju će svake nedelje biti tri gosta različitih političkih opredeljenja koji će izneti svoje stavove o najvažnijim političkim i društvenim pitanjima - rekao je Željko Mitrović.

Nova programska šema ne podrazumeva odricanje od rijalitija, kao i dalje značajnog formata kako u svetu, tako i kod nas.

- Rijaliti je trenutno na svom istorijskom maksimumu i do sada nije postojala sezona nekog rijalitija koja je gledanija od aktuelne sezone "Zadruge". Rejting je najveći u urbanoj populaciji od 18 do 49 godina, što je fenomen jer je to i najtraženija target grupa u televizijskoj industriji. Ograničenje je što rijaliti format, koji traje deset sati dnevno gleda ista publika. Upravo zbog toga želimo da skratimo trajanje rijalitija, a da u programsku šemu implementiramo nove sadržaje koji će nam doneti novu i raznovrsnu publiku - objasnio je Željko Mitrović.

Prva faza implementacije novih programa počinje već u nedelju 24. marta sa tri nova formata, zatim gledaoce očekuje redizajn TV Pink, dok će septembar doneti čak 12 novih igranih i formatskih projekata.

Pink.rs

#Željko Mitrović

'