AKTUELNO

Težak period je iza pevačice.

Prema Кalendaru javnog zdravlja 20. mart se obeležava kao Nacionalni dan borbe protiv raka dojke. Rak dojke je vodeća maligna bolest kod žena kako u razvijenim tako i u zemljama u razvoju. Najveći broj umrlih od raka dojke javlja se u zemljama u razvoju zbog dijagnostikovanja raka dojke u kasnoj fazi, uglavnom zbog nedostatka svesti o potrebi ranog otkrivanja.

Foto: Pixabay.com

Jedna od onih žena koja je uspela da se izbori sa ovom opakom bolešću je i pevačica Tina Ivanović, koja je u razgovoru sa nama istakla koliko je prevencija važna i koliko je važno kontrolisati svoje zdravlje.

Želela bih da poručim svim ljudima koji imaju tu bolest da se drže, da budu jaki. Redovne kontrole su važne, na svakih šest meseci, jer kada se nešto rano otkrije to može i da se spreči i da se izleči. Ja sam redovna na svakih šest meseci, ja sam redovan pacijent i odgovorna sam što se toga tiče, redocno vadim krv i redovno kontrolišem grudi. Treba voditi računa prvenstveno o sebi, pa tek onda o drugima - rekla je pevačica.

Foto: Pink.rs

Ivanovićeva je istakla i da se nerado priseća perioda kada je njoj dijagnostikovan karcinom, i da je sada sve to iza nje, ali i da joj je najveća podrška u celoj priči bila njena porodica.

Ja stvarno ne bih više da se vraćam na tu temu. Ne bih da se više piše o tome. Najveća podrška mi je bila porodica, nije lako kada vam neko saopšti da imate neku bolest, ali je kod mene na svu sreću izašlo kako treba i sve je dobro. Ja sam super i zdrava sam - ponosno ističe Tina.

Foto: Instagram

PROČITAJTE JOŠ: POTRESNA ISPOVEST! EVO ŠTA JOJ JE SPASILO ŽIVOT: Anabela otkrila kako je sa samo 20 godina izgledala njena borba sa rakom dojke, pa priznala da je nedavno opet prošla kroz PAKAO, njene reči će vas naterati da se dobro zamislite! (FOTO)

Imajući u vidu visoku verovatnoću preživljavanja i bolji kvalitet života žena kod rano otkrivenog karcinoma dojke, veoma je važno da se ukoliko primete bilo kakvu promenu, odmah jave lekaru.

Foto: Instagram

Autor: M. Stanković

#Tina Ivanović

'