AKTUELNO

Oglasio se pravobranilac Nataše Bekvalac.

Pop zvezda Nataša Bekvalac u aprilu prošle godine prijavila je nadležnim organima Luku Lazukića, svog tadašnjeg supruga, za nasilje u porodici. On ju je samo nekoliko nedelja posle porođaja pretukao u njenom stanu na Dedinju i tom prilikom naneo joj telesne povrede, zbog čega je protiv njega podnela prijavu i tužbu za razvod braka. Danas je Lazukiću izrečena presuda, o kojoj nam je detaljnije govorio Zoran Ateljević, pravni zastupnik Bekvalčeve.

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

- Prvostepenom presudom je proglašen krivim za krivično delo nasilje u porodici i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od osam meseci, s tim da se izvršenje te kazne odlaže za naredni period tri godine od dana pravosnažnosti, da ne sme da ponovi takvo krivično delo, jer posledica ponavljanja krivičnog dela je opozivanje uslovne osude i upućivanje u zatvor na osam meseci - objasnio je Ateljević, a potom dodao:

Foto: E-Stock/Ivan Dobričić

- Ono što je bitno za moju stranku - u pitanju je osoba koja je preživela nasilje u porodici, pod sva - njen iskaz je u sudskom postupku bio istinit, a pod tri, na ovaj način je ona zaštićena od budućeg takvog ponašanja kao osoba i kao majka. Istovremeno, ova sankcija ne predstavlja samo posebnu prevenciju prema njoj, predstavlja posebnu prevenciju prema svim ženama , potencijalnim novim žrtvama, i naravno jednu opštu prevenciju - da niko više ne sme tako nešto da uradi, jer će biti kažnjen. Ovog puta sud je adekvatno i pravilno primenio zakon, doneo pravilnu odluku. Ja sam potpuno zadovoljan - zaključio je Ateljević, koji je potvrdio da je Luka lično prisustvovao izricanju presude.

- Jeste, i on je bio na izricanju presude sa braniocima. Sudija je objavio presudu, nije bilo nikakvih komentara - ispričao je advokat.

Foto: E-Stock/Ivan Dobričić

D. T.

#Luka Lazukić

#Nataša Bekvalac

'