AKTUELNO

Publika u glavnom gradu Bosne i Hercegovine neće imati priliku da uživa u glasu ovog pevača.

Miroslav Ilić je pred sarajevskom publikom trebalo da nastupa 18. ferbruara, ali je dugo najavljivan koncert u sarajevskoj „Skenderiji”, definitivno je otkazan, potvrdio je organizator Faruk Drina.Razlog otkazivanja koncerta je nedavni snimak koji se pojavio na internetu na kojem Ilić na turističkoj manifestaciji „Kupusijada” u rodnim Mrčajevcima u januaru 2015. godine peva pesmu „Morem plovi jedna mala barka”, koja veliča Dražu Mihailovića. Drina je objasnio da ne bi ni ulazio u ovaj projekat da je znao da je Ilić veličao četničkog vođu.

Foto: Printscreen

- Ovaj događaj je sada izašao iz domena kulture i muzike i već je ušao u političke vode. U ugovoru s Miroslav Ilićem, ali i sa svakim drugim pevačem sa kojim sarađujem, jasno stoji da on ne sme javno iskazivati svoje političke, religijske i slične stavove. Prema tom ugovoru mogu ga tužiti, ali neću, jer znam da nije takav. On bi otpevao svaku pesmu, bilo kome. Kada sam se čuo s njim rekao mi je: “Faruk, dođi i mesec dana živi u Mrčajevcima – i ti ćeš je otpevati - rekao je organizator Faruk Drina.

Ilić je, pre odluke o otkazivanju koncerta, rekao da se ne plaši da peva u Sarajevu.

Ne vidim potrebu da se otkazuje koncert, smatram da je to glupost. To šta je bilo pre bilo je, bitno je šta je ono danas. Mene uopšte ne interesuje to što se digla tolika buka oko koncerta. Ne želim da se uopšte mešam u to što pojedinci žele da otkažu koncert. Ne plašim se da odem tamo i da pevam, a na nadležnim organima je da, ako dođe do koncerta, maksimalno obezbede da sve prođe bez bilo kakvih problema - rekao je Miroslav Ilić.

Autor: J. V.

#Miroslav Ilić

#Sarajevo

#koncert

#pevač

'