AKTUELNO

Iako vreme prolazi, njegova porodica, prijatelji i kolege ne mire se s Mandinim preranim odlaskom.

Na današnji dan pre tri godine iznenada nas je napustio jedan od najvoljenijih glumaca - Milorad Mandić Manda. Njegovo srce prestalo je da kuca iznenada na pozorišnim daskama dok je igrao Kapetana Kuku u predstavi "Petar Pan". Iako vreme prolazi, njegova porodica, prijatelji i kolege ne mire se s Mandinim preranim odlaskom. Kao i svake godine, i danas se kraj njegove glumčeve večne kuće okupljaju svi oni u čijim će srcima zauvek ostati.

Foto: Kobra

Na godišnjicu smrti legende domaćeg glumišta posetili smo Mandin grob, a tamo smo zatekli mnogo cveća i upaljenih sveća. Međutim, jedna poruka je privukla veliku pažnju.

Foto: Pink.rs/Dušan Cakić

Naime, njegove kolege i saradnici iz pozorišta ''Boško Buha'' čiji je direktor bio od 2014. godine postavili su na Mandin grob crveno cveće sa dirljivom porukom koja će mnoge rasplakati.- Zauvek u našim srcima, tvoje pozorište Boško Buha - piše u poruci.

Foto: Pink.rs/Dušan Cakić

Koliko je Manda bio voljen i poštovan od strane svoje publike govori i činjenica da se danas neprestano na njegovom grobu u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu smenjuju poštovaoci njegovog lika i dela. Oni od ranog jutra na Mandin grob polažu cveće.

Foto: Pink.rs/Dušan Cakić

Foto: Pink.rs/Dušan Cakić

Foto: Pink.rs/Dušan Cakić

Za razliku od svojih kolega, Milorad Mandić Manda je počeo da se bavi glumom tek nakon dvadesete godine. Prvo je postao član Dramskog eksperimentalnog studija amaterskog pozorišta, a šest godina nakon što se susreo s glumom, odlučio je da upiše FDU. Bio je deo "dvanaest veličanstvenih", čuvene klase koju je vodio profesor Vlada Jevtović. Njegovi klasići bili su Vesna Trivalić, Branka Pujić, Dragan Bjelogrlić, Dragan Petrović Pele, Slobodan Boda Ninković, Srđan Žika Todorović... Svi oni i dan-danas čuvaju sećanje na velikog glumca i borca za pozorište "Boško Buha" i svu decu koja su u njemu stasala, pozorište u kome je počeo svoju karijeru i u kome je, u kostimu Kapetana Kuke, prerano i završio.

Autor: D. C. / M. K.

#Milorad Mandić Manda

'