AKTUELNO

Iako je veoma mlada, Nina već iza sebe ima značajne uspehe u glumačkom svetu.

Od septembra vas na TV Pink očekuje programska šema obogaćena novim domaćim serijskim progamom, i kako bi sve bilo spremno za jesen na ružičastoj televiziji, na tim projektima se već vredno radi. Jedna od serija koje ćete u novoj sezoni gledati na TV Pink, jeste "Preživeti Beograd" - nova saradnja Željka Mitrovića i produkcijske kuće "Contrast Studios". Nakon "Šifre Despot", koja je postigla veliku popularnost, iz kreativne kuhinje "Contrast Studios" stiže serija sa kojom će, verujemo, moći da se poistoveti većina gledalaca. Radnja serije je savremena i smeštena u Beograd, a priča prati sudbine četiri glavne junakinje - Ljudimile, Ružice, Nevene i Marine - koje iz različitih krajeva Srbije dolaze na studije u glavni grad. Prateći živote devojaka, serija će približiti i dočarati njihovu percepciju i doživljaj Beograda.

Foto: RTV Pink/Promo

Jednu od glavnih likova, ulogu Ružice igra dvadesetšestogodišnja glumica Nina Nešković. Završila je glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu u klasi profesora Dragana Petrovića Peleta, i do sada je igrala u brojnim predstavama, ali i serijama. Za predstavu "Jami distrikt" nagrađena je Sterijinom nagradom za najbolju glumicu, a publiku je osvojila ulogom Maje u seriji "Državni službenik". Od septembra, publika će je gledati u seriji "Preživeti Beograd", a Nini je ovo prvi put da sarađuje kako sa rediteljem Đorđem Stanimirovićem, ali i produkcijskom kućom "Contrast Studios".

Prvi put radim sa rediteljem Đorđem Stanimirovićem, sa njim imam direktnu saradnju, a prvi put u kadru igram sa Radošem Bajićem, svakako novo iskustvo - rekla je Nina.

Foto: RTV Pink/Promo

S obzirom na to da je odrasla u Beogradu, zanimalo nas je da li joj je bilo teško da dočara lik devojke koja iz unutrašnjosti dolazi na studije u glavni grad.

Nije bilo mnogo teško, više je bilo zanimljivo, interesantno i inspirativno. Svakako je najveći izazov bio taj dijalekt, ali i za to smo imali našeg lektora, profesora Radovana Kneževića, tako da smo se i tu snašle dobro - objasnila je mlada glumica.

Foto: RTV Pink/Promo

Za kraj smo je pitali šta je to što je presudilo da prihvati ulogu u seriji "Preživeti Beograd".

Cela Đoletova ideja mi je bila zanimljiva i mislim da svi zajedno to dobro sprovodimo u delo - rekla je Nina.

Pored Nine i njenih koleginica Lenke Petrović, Tamare Šustić i Bojane Stojković, koje tumače glavne likove, videćemo i četiri momka Lazara Nikolića, Nemanju Rafailovića, Dejana Maksimovića i Nikolu Šurbanovića. Takođe, među velikim glumačkim imenima koja će obogatiti postavu su: Isidora Minić, Tihomir Stanić, Radoš Bajić, Aleksandar Srećković Kubura, Branka Šelić, Boris Pingović, Igor Đorđević, Slaviša Čurović, Anja Mandić, Dara Džokić i mnogi drugi.

Autor: M. Đ.

#Državni službenik

#Nina Nešković

#RTV Pink

#Televizija Pink

#glumica

#preživeti beograd

#serija

'