AKTUELNO

Mnoge poznate ličnosti su javno govorile o ovome!

Vest da je maneken Toma Panić pretukao pevačicu Nadeždu Biljić šokirala je javnost u Srbiji. Biljićeva, koja je već bila žrtva nasilja, javno je progovorila o ovome u specijalnoj emisiji koju je vodio voditelj Milan Milošević.

Mnogi bivši zadrugari, kao i javne ličnosti, pružili su javnu podršku Nadeždi i pozvali sve žene koje trpe nasilje da progovore o tome, kako bi se stanje promenilo. O nasilju u porodici govorile su i mnoge svetske javne ličnosti koje su ga kroz život pretrpele.

Foto: TvPink Printscreen, Pink.rs

Ceo svet se šokirao kada je 2009. godine objavljeno da je Kris Braun brutalno pretukao svoju tadašnju devojku Rijanu. U policijskom izveštaju stajalo je da ju je pevač gurnuo pre nego što ju je nekoliko puta udario u lice i udove, a stanje u kome je bila poznata pevačica zabrinulo je javnost. Rijana je pružila podršku drugim žrtvama nasilja i pozvala ih da ne ćute o ovome.

Puno žena i mladih devojaka trenutno prolaze kroz istu stvar. I mnogi muškarci. To nije tema koja treba da se gurne ispod tepiha i praviti se da se nije dogodilo ili ne shvatiti ozbiljno - rekla je Rijana.

Foto: Printscreen Instagram/badgalriri

Pročitajte: NAJBIZARNIJA OPERACIJA IKAD: Zapanjićete se kad budete videli zbog čega je Krisi Tajgen IŠLA POD NOŽ (VIDEO)

Pevačicu Kristinu Agileru je otac fizički zlostavljao u mladosti, a osim što je podelila svoju priču sa svetom, popularna pevačica je o ovome pevala u svom hitu "Fighter" (Borac), koja govori o tome kako se Kristina izborila sa situacijom i da je postala jača zbog toga.

Blisko sarađujem sa utočištem u blizini Pitsburga. Nadam se da ću jednog dana sama otvoriti utočište. Mislim da je jako važno da podelim svoju priču sa drugim ženama koje su bile zlostavljane, jer me je to iskustvo dovelo do mesta na kojem sam danas. Dalo mi je snagu i motivaciju - izjavila je Kristina.

Foto: Printscreen Instagram/charlizeafrica

Prelepa oskarovka Šarliz Teron imala je traumatično detinjstvo. Naime, njen otac je bio alkoholičar i pretio je smrću njoj i njenoj majci nekoliko puta i pokušao je da ih upuca. Njena majka je u samoodbrani uzela svoj pištolj i ubila ga.

Definitivno smatram da sam imala traumatično iskustvo, taj događaj me je oblikovao kao osobu - ispričala je Šarliz.

Još jedna poznata oskarovka bila je žrtva nasilja. Glumica Ris Viderspun je voditeljki Opri Vinfri otkrila u intervjuu da je u mladosti bila u vezi sa nasilnikom i da joj je bilo teško da prekine taj odnos.

U mojoj glavi se sve preokrenulo, znala sam da će biti jako teško, ali jednostavno nisam mogla da budem i dalje sa njim. Tada sam bila drugačija osoba. Činjenica da sam se zauzela za sebe me je promenila u svakom smislu - rekla je Opri Ris.

Foto: Wikipedia

Pročitajte: Za svog sina bih život dala, ali saosećam sa Nadeždom... Tomina majka se oglasila nakon što je njen sin nasrnuo na Biljićevu, pa otkrila da je u kontaktu sa njenom porodicom! (FOTO)

Pevačica Maraja Keri je 2009. u jednom od intervjua priznala da ju je bivši suprug emotivno zlostavljao.

Bilo mi je teško da se izvučem iz svega, jer je postojala veza koja nije bila samo brak, već i poslovna veza u kojoj je ta osoba kontrolisala moj život -

Foto: Tanjug

Glumac Šon Pen je svoju tadašnju suprugu Madonu fizički zlostavljao, a jednom prilikom ju je navodnu tukao devet sati, zbog čega je osuđen za nasilje u porodici. Iako bivši supružnici ne pričaju o braku u javnosti, glasine i tračevi su dugo kružile sve dok optužbe nisu izašle na videlo.

Foto: Printscreen Instagram/madonna

Pink.rs

#Kristina Agilera | Christina Aguilera

#Madona

#Maraja Keri | Mariah Carey

#Nadežda Biljić

#Rijana | Rihanna

#Šarliz Teron | Charlize Theron

'