AKTUELNO

Ovo je jedna od najvećih tajni domaće estrade.

Vlasnica jednog od najmoćnijih vokala u Hrvatskoj Doris Dragović bila je izuzetno cenjena, uspešna i poštovana u svojoj zemlji. Njena pesma "Marija Magdalena" bila je svojevremeno najveći hit na svim radio stanicama kako u Hrvatskoj, tako i u regionu, a Splićanka je bila njihova omiljena zvezda.

Foto: TvPink Printscreen

Ipak, sve se preokrenulo 2000. godine kada je Doris objavila svoj povratnički album "Lice". Iako su ovu naslovnu numeru potpisivali Tonči i Vjekoslava Huljić, ispostavilo se da je ova pesma zapravo plagijat singla "Drugarice" koji je, samo godinu dana ranije, snimila pevačica Svetlana Ceca Ražnatović sa grupom Luna.

Foto: Printscreen Instagram/cecaraznatovic

Hrvati nisu mogli da joj oproste što je pevala pesmu udovice Željka Ražnatovića Arkana, a precrtali su je i navijači "Hajduka", čija je bila ikona, te joj je nakon toga kraj bio zagarantovan.

Foto: TvPink Printscreen

Doris je doživela potpuni krah karijere kada je prodala znatno manji broj karata od planiranog za koncerte u Beogradu i Novom Sadu. Ranije se spekulisalo i da je Dragovićka bila Arkanova ljubavnica, ali ni Ceca ni Doris nikada ovo nisu želele da komentarišu.

Autor: R.L.

#Doris Dragović

#Svetlana Ceca Ražnatović