AKTUELNO

Ovo malo ljudi zna!

Jedan od najboljih filmova jugoslovenske kinematografije "Maratonci trče počasni krug" premijerno je prikazan 1982. godine. Iako je ovaj film osvojio prestižne nagrade i smatra se remek-delom, on krije jednu od najmračnijih tajni na našoj javnoj sceni.

Čuveni Bora Todorović i legendarna Seka Sablić u ovom ostvarenju tumačili su Đenku i Kristinu. Međutim, niko se nije nadao da će se na snimanju desiti situacija koja će dovesti do toga da njih dvoje budu u svađi koja će trajati celih 30 godina!

Foto: Tanjug

Naime, dva doajena srpskog glumišta u ovom filmu su igrali velike ljubavnike. Jedna od scena koju su snimali bila je scena seksa, a u nameri da ulogu iznese što verodostojnije, Bora je, umesto klasične simulacije seksa, prešao granicu profesionalizma, pa se čak spekuliše da je između njih došlo i do pravog seksualnog odnosa!

Foto: E-Stock/bibiphoto

U glumačkim krugovima se, navodno, priča da se Bora "prepustio situaciji" i dopustio sebi nešto što nije bilo predviđeno scenariom. To je naljutilo Seku da čak, u prvi mah, nije želela da nastavi snimanje. Ona je vrištala i vređala Todorovića, dok su reditelj i ostali na setu ostali zatečeni, jer niko nije video šta se tačno desilo. Bora je pokušao da se izvini, ali Seka je ostala nepokolebljiva.

Foto: Printscreen YouTube/boba jevtic

Poznato je da njih dvoje nisu bili u dobrim odnosima godinama, ali niko sa sigurnošću nije znao zbog čega. Konačno, oni su se pomirili posle 30 godina, kada su se sreli i odlučili da je vreme da zakopaju ratne sekire. Time je okončana najduža svađa u istoriji srpskog glumišta.

Kako je ova scena izgledala možete pogledati u nastavku.

Autor: N. Vujčić

#Bora Todorović

#Seka Sablić

#Tajna