AKTUELNO

Serija "Crveni mesec" od 7. oktobra u 21 čas na TV Pink

Prvi put u bogatoj muzičkoj karijeri legendarni roker Bora Đorđević otpevao je narodnu numeru i to za naslovnu pesmu viskobudžetne serije "Crveni mesec", koja je premijerno pred gledaocima najuspešnije komercijalne televizije na Balkanu - TV Pink, od ponedeljka 7. oktobra u 21 čas. Legendarni roker je pesmu Dragiše Nedovića "Stani, stani Ibar vodo" u aranžmanu Marka Kona, otpevao maestralno, a da se podjednako dobro uklopio u epohu, pokazuje i video spot koji je snimljen na setu "Crvenog meseca".

Da je saradnja produkcije TV Pink i Bore Đorđevića na obostrano zadovoljstvo, govore i njegove reči.

- Pre svega, svaka čast Marku Konu na sjajnom aranžmanu nezaboravne pesme zaboravljenog kompozitora Nedovića. Dao sam sve od sebe da pokušam da na primeren način donesem svu tugu koja ova pesma ima. I kada smo ušli u studio da je snimimo, bili su tu i producent serije i reditelj i svi su bili oduševljeni. Nadam se da će se gledaocima dopasti, a ne sumnjam da će serija imati veliki uspeh - rekao je Bora.

Foto: Promo.

Sada kada je spot za numeru "Stani, stani Ibar vodo" objavljen, Bora se prisetio kako je tekao proces snimanja.

- Bilo je fantastično na snimanju spota, radili smo ceo dan, i jeste bilo naporno, ali je fascinantno koliko je u tu seriju, pa i spot, uloženo novca, koliko je ambiciozno i kakva je to scenografija. Četiri kočije na snimanju spota, to još nisam video. Fantastični kostimi za glumce, a ovaj koji sam ja nosio u spotu sam poželeo da imam za svoje svirke. Mnogo je uloženo, mislim da će se još više vratiti - rekao je priznati roker.

Foto: Promo.

Pesma "Stani, stani Ibar vodo" je naslovna numera serije, a spot koji je za te potrebe snimljen prikazuje nam delić radnje koja nas očekuje kroz 120 epizoda ovog ambicioznog projekta. Snažnu ljubavnu priču između mladog srpskog oficira Nikole Stanimirovića (Miloš Đurović) i ćerke austrougarskog poslanika, Sofije Bauman (Ivana Dudić), autor Roman Majetić, po ideji Željka Mitrovića, boji istorijskim činjenicama toga doba. Serija će nam prikazati društvene okolnosti i način života u Beogradu u periodu između 1913. i 1915. godine, a jedna od nezaobilaznih destinacija i tada je bila - kafana.

Foto: Promo.

Upravo tradicionalnu srpsku kafanu - mesto na kom su se sklapali možda i najvažniji politički dogovori i donosile odluke - Roman Majetić oživeo je kroz ovaj video spot, gde se oko Bore i svirača odigravaju scene koje ćemo gledati u seriji. Za jednim od stolova sedi glavni muški lik Nikola, koga maestalno tumači mladi glumac Miloš Đurović. Tu su i njegovi prijatelji i saradnici, Petar Ružićić, koga igra Ljuba Bulajić, pa čuveni ađutant Panta Draškić, u tumačenju Vladislava Mihajlovića, ali i legendarni "Crnorukaš" Dragutin Dimitrijević Apis, koga igra Slaviša Čurović. Pored junaka ove priče, u kafani možemo videti i obično građanstvo, što će nam dočarati duh tog vremena i pokazati kako se živelo u prestonici toga doba.

Naravno, podjednako važni ženski likovi takođe su u spotu, a njih predvodi sve popularnija mlada glumica Ivana Dudić. Raskoš njihovih kostima, veličanstvena i autentična scenografija, odlična podela, pa i Bora u narodnjačkom maniru, dovoljan su razlog da od 7. oktobra budete uz TV Pink i svakog radnog dana od 21 čas pratite spektakl jedne epohe – seriju "Crveni mesec".

Pink RS

#Crveni mesec

#Ivana Dudić

#Miloš Đurović

#Roman Majetić

#Televizija Pink

#serija

#Željko Mitrović

'