AKTUELNO

Glumica nikada nije promenila prezime, a venčani papir za nju nema neko posebno značenje, i za to ima dobar razlog.

Iza proslavljene srpske glumice Danice Maksimović je dugogodišnja uspešna karijera, a ovih dana možemo je videti u čak tri uloge na daskama koje život znače. Za tetka Doku koju igra u mjuziklu ’’Zona Zamfirova’’ dobila je nagradu ’’Ćuran’’ koja joj je veoma draga, a posebno je ponosna na to što prva u istoriji igra Vidu Ružić u predstavi ’’Miloš Crnjanski’’. Danicu možemo ovih dana videti i u predstavi Duška Kovačevića ’’Kumovi’’.

Pored toga, Maksimovićeva je ovih meseci angažovana i u popularnom šou programu koji se emituje na TV Pink ’’Ja imam talenat’’ gde ocenjuje, ali i stručnim savetima usmerava kandidate. Iako u potrazi za talentima ponekad dolazi do neslaganja između članova žirija, privatno se svi dobro slažu i međusobno uvažavaju.

Foto: E-Stock Katarina Cvijović

Žiku poznajem dugi niz godina. On je bio početnik kada smo radili ’’Bal na vodi’’, a sada smo ovde zajedno. Rastu sam upoznala kada je ovde došao sa Anom, a nju znam od ranije. Veoma cenim njihov rad. Mi se svi međusobno uvažavamo, a svako ima pravo da žirira kako želi i oseća. Međutim, u mnogim situacijama moramo da se dogovaramo. Desilo se da u dva dana imamo veoma dobre takmičare i da istrošimo svoje zlatne dugmiće, pa da nam kasnije bude žao. Bilo je takmičara koji su nas oduševili i ostavili bez daha, ali to može da se nabroji na prstima jedne ruke. Učesnici se uvek brane i pravdaju da nisu imali dovoljno vremena za vežbanje i da će biti bolji, ali mi ih stalno opominjemo i govorimo im da kada izađu na scenu nema više opravdanja. Ljudi kupe kartu i dođu da gledaju predstavu ili koncert i ne interesuje ih sa kakvim teretom neko dlazi na nastup – kaže glumica za Pink.rs i otkriva da joj je ipak najteže kada mora da odlučuje o sudbini najmlađih učesnika u Talentu.

- Deci koja učestvuju u Talentu treba oprezno prići. Mislim da tu roditelji imaju najbitniju ulogu. Ne treba da budu previše ambiciozni i da svoju decu guraju, veličaju i pričaju im da su najbolji. Mi ovde moramo biti veoma oprezni jer moramo dobro da razmislimo šta da im kažemo i kako da ih posavetujemo.

Foto: E-Stock Katarina Cvijović

Tokom emisije ’’Ja imam talenat’’ publika je mogla da vidi brojne potresne životne priče kandidata, a na njih nisu ostali imuni ni članovi žirija. Danica je nedavno posetila Dejana Ketića koji živi u stravičnim uslovima i humanim gestom pokušala da mu barem delimično olakša život.

Sreća je da smo zabeležili u kakvim uslovima živi Dejan jer mnogi ne bi verovali. To je zaista nehumano. Nažalost u našem društvu ima mnogo takvih. Međutim, mi moramo da se fokusiramo na talente, na ono što oni nose i moramo da podržimo potencijale koji mogu da se razvijaju – rekla je dramska umetnica za naš portal.

Zlatni taster koji članovi žirija mogu iskoristiti samo jednom tokom serijala, Danica je dala Ukrajinki Eleni Nađ koja se predstavila cirkuskom tačkom. Ona je pomoću obruča izvela tačku dva metra iznad zemlje.

Foto: E-Stock Katarina Cvijović

Ja sam bila gimnastičarka i znam koliko treba vežbe, a Elena me je fascinirala i nisam zažalila što sam baš njoj dala zlatni taster. Ona je divna i pravi je profesionalac. Međutim, primetila sam da ona nema mnogo pregleda na Jutjubu zbog čega mi je veoma žao. Naš narod više voli incidetne situacije i često ne ceni prave umetnike.

Posle uspešno odigrane predstave, Danica voli da ostane u klubu gde uživa u razgovoru sa svojom publikom, a ponekad uspeh sa svojim kolegama proslavi i u kafani gde voli da čuje hitove Tome Zdravkovića.

Volim da u kafani naručim pesme Tome Zdravkovića. Svaku njegovu pesmu volim da čujem u kafani i može da me dirne. Volim izvornu muziku, a uvek ću pamtiti kako je Toše otpevao pesmu ’’Zajdi zajdi’’. Volim ja i Čolu i Bajagu i Merlina. To su pevači za sva vremena. Bajagu znam s početka karijere. Kada je osnovao bend odvela sam ga u pozorište i on se maskirao u Napoleona, bio je fasciniran time. Od prvih njihovih taktova i početaka ja sam uz njih - kaže glumica.

Foto: E-Stock Katarina Cvijović

Iako se nikada nije udavala, glumica više od tri decenije uživa sa svojim nevenčnim suprugom, biznismenom Todetom Lolićem kojem je pre 37 godina podarila sina, uspešnog reditelja Miloša. Prezime nije promenila, a venčani papir za nju nema neko posebno značenje, i za to ima dobar razlog.

Ja sam veoma inovativna i ispred vremena. Vodolija sam u horoskopu, a one su veoma intuitivne i vole slobodu. Ako nekog volim i imam podršku, a isto to i pružam nema potrebe ni za kakvim papirima. Nisam želela da svom detetu priredim to da sutra treba da proživljava razvod roditelja. On je sada odrastao čovek, sve smo se uvek dogovarali normalno i nismo imali nikakvih problema. Ja sam svoje prezime zadržala, a mnogi to ne bi ni znali da to nisam rekla – kaže Maksimovićeva i otkriva da se njen sin od malih nogu opredelio za posao kojim se danas uspešno bavi u Evropi.

Foto: E-Stock Katarina Cvijović

Moj sin je od malih nogu dolazio u pozorište gde sam ja radila. On se zbog toga i opredelio da postane reditelj i sada ima veoma bogatu karijeru – završava Danica.

Autor: M. Krasić

#Danica Maksimović

#Ja imam talenat

#Razvod

#sin

'