AKTUELNO

Kao direktorka Muzeja Nikole Tesle postigla je izuzetne rezultate i priznanja širom sveta. Muzej je postigao najveću posećenost ikada i organizovala je izložbe u Šangaju, Japanu, na Kipru, u Milanu i Atini.

U okviru konferencije "Jaka žena" koja se održava u Vrnjačkoj banji, poznate dame i gospoda iz sveta umetnosti, kulture, biznisa, medija i sporta dodelile su jednoglasno titulu "Dama godine" Ivoni Jevtić direktorki Muzeja Nikole Tesle.

Prethodne godine je dobila i prestižnu nagradu "Naj žena 21.veka" za izuzetan doprinos kulturi.

Foto: Bazar

Ivona Jevtić je bila direktor Kulturnog centra Beograda, Gradski sekretar za kulturu grada Beograda pri cemu je uspešno vodila 31 ustanovu kulture i dva javna preduzeca JP Sava centar i JP Beogradska tvrđava, predsednik odbora FEST-a, član odbora za rodnu ravnopravnost... Vodila je 11 manifestacija od velikog značaja za grad Beograd, kao što su FEST, BEMUS, Bitef, Belef, Sajam knjiga, Radost Evrope, Sofest, Martovski festival, organizovala je preko 500 manifestacija i koncerata.

Kao direktor Muzeja Nikole Tesle postigla je izuzetne rezultate i priznanja širom sveta. Muzej je postigao najveću posećenost ikada i organizovala je izložbe u Šangaju, Japanu, na Kipru, u Milanu i Atini.

Foto: Bazar

- Ponosna sam na svaku nagradu, jer je plod velikog rada, odricanja, požrtvovanja, humanosti i istrajnosti. Moj životni put je bio trnovit i zbog ponosa sam uvek birala teže načine i zaobilazila prečice. Ako naiđem na kraj stvaram novi početak i radim svoj posao iz čiste bezuslovne ljubavi za dobrobit grada i Srbije - rekla je Ivona.

Među poznatima sinoć je ovu prestižnu nagradu dobila i lična kuvarica Novaka Đokovića, Ljubica Komnelić (nagradu uručio Srđan Đoković), Vanja Bulić, Aleksandar Jovičić (predsednik opštine Palilula).

Autor: Pink.rs

#Muzej Nikole Tesle

'