AKTUELNO

Ovogodišnja predstavnica Srbije na Evroviziji Tijana Bogićević posvetila je emotivnu pesmu monstruozno ubijenoj Tijani Jurić.

U noći između 25. i 26. jula 2014. godine u blizini sela Bajmok izvršeno je monstruozno ubistvo nad petnaestogodišnjom Tijanom Jurić, zbog koje je na maksimalnu zatvorsku kaznu od četrdeset godina osuđen mesar Dragan Đurić.

Foto: Privatna arhiva

Njeno beživotno delo pronađeno je dvanaest dana nakon brutalnog ubistva, a ceo ovaj slučaj potresao je javnost širom Balkana.

Mnogi građani Srbije podržali su Tijaninog oca Igora Jurića u borbi za uvođenje "Tijaninog zakona", dok su  umetnici iz različitih sfera počast uzornoj srednjoškolki odali na različite načine. Među onima koji su svoje najdublje emocije uzrokovane tragičnom sudbinom ubijene devojčice podelili sa regionom jeste i ovogodišnja predstavnica Srbije na Evroviziji Tijana Bogićević.

Foto: Printscreen Youtube

Ona je snimila pesmu "Tijanina" za koju je muziku i tekst napisao Dušan Alagić, a maestralna i emotivna interpretacija Bogićevićeve rasplakala je Balkan.

Jedna jedina, neponovljiva, posebna, najbolja Tijana Bogićević. Zauvek u našim i u srcu naše Tijane. Živimo se mi...- dirnut je bio otac tragično nastradale devojčice koji je na Jutjubu napisao svoj komentar, a tekst i zvanični spot pesme objavljene septembra 2015. godine pogledajte u nastavku.

Foto: Youtube

Tijanina

Kada zatvorim oči svaki put mogu jasno da vidim tvoj lik,  linije dlana, pogled i nežnu put i da čujem šta mi govoriš. I tako budeš mi blizu u snovima,  znam da vidiš crte lica mog. Nepogrešivo čitaš sa usana kako molim se za nekog svog.Ma, vidimo se mi, vidimo se... Sad daleko smo, al' jedno kroz drugo živimo se.

Autor: D. T.

#Evrovizija

#Igor Jurić

#Tijana Bogićević

#pevačica

'