AKTUELNO

Proslavljeni srpski glumac preminuo je 11. marta prošle godine.

Danas se navršava tačno godinu dana otkako je preminuo legendarni srpski glumac Dragan Nikolić.

On je 11. marta 2016. u svojoj 73. godini života preminuo nakon duge i teške bolesti, a tri dana kasnije od njega su se u Aleji zaslužnih gradjana na beogradskom Novom groblju oprostili mnogobrojni prijatelji, članovi porodice, kolege i poštovaoci njegovog lika i dela.

Foto: Privatna arhiva

Legendarni Gaga rodio se 1943. godine u Beogradu. Diplomirao je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, filmsku karijeru počeo je 1964. godine manjom ulogom u filmu "Pravo stanje stvari", kada je potpisan krštenim imenom Dragoslav Nikolić.

Prvu značajniju glavnu ulogu ostvario je u filmu Živojina Pavlovića "Kad budem mrtav i beo" 1967. godine, a u 50 godina dugoj karijeri ostvario je blizu 180 uloga na filmu i televiziji. Na teritoriji bivše Jugoslavije ostaće upamćen po sledećim likovima: Džimi Barka ("Kad budem mrtav i beo"), Flojd ("Nacionalna klasa"), Prle ("Otpisani"), Popaj ("Balkan Ekspres"), Vlah-Alija ("Banović Strahinja"), Urke ("Poslednji krug u Monci").

Foto: Youtube

Nikolić privukao je veliku pažnju javnosti u seriji šou programa "Obraz uz obraz" u kojoj je učestvovao zajedno sa suprugom Milenom Dravić,

Legendarni Gaga, koji je od 2011. do 2013. godine vodio kviz "Multimilioner" na Televiziji Pink, tokom svoje bogate glumačke karijere pobrao je sve značajne filmske nagrade i priznanja za svoj rad, zbog kojeg će zauvek biti sačuvan od zaborava.

Foto: Tanjug

D. T.

#Dragan Nikolić

#glumac

'