AKTUELNO

Pevačica u potpunosti promenila način života.

Pevačica Ksenija Mijatović devedesetih godina bila je poznata po moćnom glasu,  a njene pesme bile su dovoljno "prikladne" i za ozbiljne muzičke festivale, ali i za klubove. Međutim, danas je estrada daleko iza nje - Ksenija se posvetila duhovnom načinu života.

Ona danas vodi radionice pod nazivom "Mala škola novog života" kroz koje uči ljude kako da vole sebe i da prevaziđu teške situacije.

Foto: Printscreen Youtube

Na svom putu traženja ličnih odgovora, susrela sam se sa raznim školama i tehnikama samopomoći, ali odgovore sam dobila onog trenutka kada sam se upoznala sa radom Lujze Hej. Danas sam licencirani trener programa “Izlečite svoj život” po principima upravo njene filozofije (filozofije Lujze Hej) i svoj glas koristim da ljudima, osim divnih pesama, prenesem i reči podrške, optimizma i vere, te poruku da je sva snaga u nama samima i da zaista možemo sve, samo ako to istinski želimo - navodi Ksenija.

Svoju "misiju" sprovodi i na sajtu Dobre misli, gde je otkrila i neke stvari o sebi koje se neće naći u njenim muzičkim biografijama, a prilično su bitne za njen put. Takva je vitiligo, oboljenje kože s kojim se susrela još kao devojčica.

Bolest depigmentacije kože za koju zvanična medicina nema lek ni danas, a ni odgovore na pitanja zašto i kako nastaje. Tokom svih ovih godina veliki broj ljudi, sa istim ili sličnim problemima, obratilo mi se za pomoć. Želeli su da prevaziđu svoje barijere i strahove, a ja sam se trudila da ih svojom pričom inspirišem. U meni su videli nekog čiji životni put ničim nije bio uzdrman, a to baš i nije bilo tako. Moj put do zvezda bio je dug. Ono najvažnije što sam shvatila kroz komunikaciju sa svim tim divnim ljudima je da svi nosimo neki bol duboko u sebi. Neko se lakše bori sa njim, neko teže… Ali, naposletku, svi želimo isto – da budemo voljeni i volimo, da imamo dobre međuljudske odnose i realizujemo sopstvene potencijale. Odavno već znam da ljude, osim svojim glasom, želim i mogu da inspirišem i svojim rečima - napisala je Ksenija i obećala da će "u godinama koje su pred njom, učiniti sve kako bih inspirisala ljude da prigrle život obema rukama".

Ljubitelji Ksenijine muzike nadaju se da će se ona ipak vratiti pevačkoj karijeri i obradovati ih sa još nekom pesmom...

Autor: M. K.

#Ksenija Mijatović

#pevačica

'