AKTUELNO

Borila se sa ozbiljnim zdravstvenim problemima.

Milica Ostojić poznatija kao Mica Trofrtaljka preminula je juče u 77. godini. Poznata je po šaljivim, dvosmislenim erotskim folk pesmama, a glumila je i u nekoliko srpskih filmova.

Ona je često bivala na meti kritika zbog prirode svojih pesama okarakterisanih kao šund, a u dokumentarnom filmu o svojoj karijeri Milica Ostojić je izjavila da je njen osnovni cilj bio da kroz kafansko druženje zabavi i nasmeje publiku sedamdesetih godina. I to joj je, bez sumnje, polazilo za rukom.

Foto: Printscreen YouTube/ TIOLI Records

Svoju karijeru otpočela je 1968. godine, a neke od njenih najpoznatijih pesama su  "Mica krojačica", "Trofrtaljka", "Hoće deda malo meda", "I labavi ume da zabavi", "Muško mi treba", "Jeremiji kunac do kolena", "Ja sam novi vozač", "Udri Milju po fitilju", "Pevačica sam od glave do pete", "Sedam dana nisam milovana", "Drž' se kćeri čvrstog kursa" i dr.

Rođena je 1943. godine, a u Nišu je snimila "Davorike dajke", pesmu koja je postala veliki hit. Mica Trofrtaljka je 2013. godine ušla u rijaliti "Farma", ali je zbog zdravstvenih problema posle samo sedam dana odustala od učešća u ovom programu.

Autor: J.V.

#Mica Trofrtaljka

#pevačica

#preminula

'