AKTUELNO

Pevači sa naše estrade ujedinjeni su u borbi protiv koronavirusa, čija je proglašena pandemija u celom svetu, te se u skladu s propisanim merama ponašaju odgovorno.

- Jutros sam prvi put otišla u nabavku jer, rekoh, 'ajde i ja nešto malo više da kupim. Moj sin kaže: „Mama, pa ti nisi normalna!“ Gledala sam sinoć našeg predsednika Vučića i zaplakala sam se koliko čovek brine. Jasno mi je da ne treba paničiti jer imali smo i gorih faza. Odrasla sam u nemaštini i otuda ide taj strah da se sve kupi i da u kući ima hrane. Žao mi je što nas je ovo snašlo. Taman nam je država počela da se oporavlja i ovo nas snađe. Sada samo da bude lepo vreme i da ubije taj virus - kaže Goca Božinovska, dok se Vesna Zmijanac, koja je bila prinuđena da otkaže svoje koncerte u Sava centru, na vreme sklonila iz Beograda.

- Ja sam na Bukulji. Panike nema, pridržavam se uputstava nadležnih i svima to preporučujem. Pre svega, verujem sebi i posmatram svoje telo. Po prirodi nisam paničar, niti uzimam zdravo za gotovo to što ljudi pričaju. Situacija me ne plaši, više me nervira. Nisam navikla da sedim, već da radim. Do tada uživam u svom malom raju, gde već pripremam baštu i čekam druženje s publikom u maju - poručuje Vesna.

Njeno mišljenje deli i Snežana Đurišić.

- Verujem u boga i slušam uputstva lekara. Pratim sve što kaže predsednik i ponašam se u skladu sa tim. Strahove nemam jer je strah vera u zlo. Pazim se, pa kako bog da - kaže ona, dok Miloš Bojanić o koronavirusu ne razmišlja.

- Idem na more i ne razmišljam o virusu. Tako je najbolje i najsigurnije. Verujem našem predsedniku, ali, pre svega, verujem u sebe. Treba slušati lekare i ja zato idem tamo gde nema virusa.

Goca Lazarević apeluje da se ova situacija ne zloupotrebljava.

- Živim kao da sam normalna. Sređujem svoje dvorište. Pozvala sam celu porodicu na ručak. Perem ruke i pridržavam se svih pravila. Jedino što ne idem u restorane. Viđam se normalno s ljudima, jedino što se ne ljubimo i ne rukujemo. Sva sreća da živim u kući, pa mogu da izađem komotno napolje. Nemam strah i pratim sve šta se dešava. Nije momenat da se zloupotrebljava ovo stanje. Nisam toliko strašljiva, ali ni oprezna, pa možda zbog toga treba da dobijem batine - našalila se pevačica.

Svih propisanih mera i saveta pridržava se Izvorinka Milošević.

 Primenjujem sve žive mere. Non-stop sam na internetu. Treba biti solidaran. Nemam strah, ali sam veoma oprezna. Bilo je još virusa, mnogo opasnijih, preživeli smo to, preživećemo i ovo - kaže ona, a svega neophodnog pridržava se i Nada Obrić.

- Pridržavam se svega i to je najvažnije za sve. Vidim da je sve dobro organizovano. U karantinu sam, ne izlazim i ne ludujem - rekla je Nada.

Autor: D.T.

#Snežana Đurišić

#koronavirus

'