AKTUELNO

Oboje poštuju tradiciju i raduju se praznicima.

Glavni glumci najzahtevnijeg Pinkovog projekta "Crveni mesec", Ivana Dudić i Miloš Đurović ove dane provode u svojim domovima, kao i većina nas. Snimanje serije je zbog epidemije koronavirusa pauzirano, a Ivana i Miloš su iskoristili mali predah da se posvete svojim najbližima. Miloš Uskrs provodi sa svojom porodicom dok će Ivana preko video poziva biti uz svoju porodicu.

Foto: Pink.rs/Jelena Simonović

Kako u vašim domovima izgleda Uskrs i Veliki petak?

Veliki petak kao i Uskrs protiču u prazničnom raspoloženju, radimo sve običaje. Nažalost, prvi put se dešava da ove godine ne mogu da budem sa porodicom i to i teško pada, ali ako je nešto dobro, to je da ću zaštiti svoje roditelje. Naravno, na Veliki petak farbamo jaja, uvek prvo farbamo crvena, odvoji se čuvarkuća i stavi se na posebno mesto, a sada imamo svoje domove, pa svako ima svog čuvarkuću. Na Uskrs tucanje jajima, ručak, a ove godine smo to obavili preko video poziva - rekla je Ivana Dudić.
Uskršnje praznike provodim tradicionalno u krugu najbližih. U petak kroz post dočekujemo Uskrs, majka je zadužena za farbanje jaja a otac priprema ribu.. Veliki petak je dan kada se u tišini i porodičnom duhu sećamo Hristovog stradanja a Vaskrs je u našoj kući poseban prazniik jer tada u radosti slavimo život. Ove godine se uskršnji praznici zbog pandemije, koja nas je fizički udaljila, razlikuju jedino u tome sto se nećemo mnogo ljubiti i grliti ali se tradicionalno kucamo jajima i taj običaj ne zaobilazimo - rekao je Miloš za Pink.rs.

Foto: Privatna arhiva

Ivana Dudić je za čitaoce Pink.rs otkrila kako izgleda praznična trpeza u njenom domu.

Što se tiče trpeze, moja majka je zadužena za to, ona je zadužena za pripreme svih praznika. Neverovatna je kuvarica, iako joj to nije zanimanje, radi to sa mnogo ljubavi. Ja se nađem tu da joj pomognem koliko mogu, sve što sam naučila, naučila sam od nje. A što se tiče tucanja jajima, moj otac je nepobediv godinama, on ne vara, nego bira satima, bira, bira i uvek nađe pobedničko jaje - rekla je ova glumica.

Foto: Privatna arhiva

Ja se nadam da ćemo se posle ovog teškog perioda svi malo više okrenuti jedni ka drugima... I da ćemo se prisetiti da ljubav pokreće i održava život, a uz solidarnost, bratstvo i podršku sve se da prebroditi. Svim pravoslavnom hrišćanima želim da u zdravlju i radosti provedu praznik. Srecan Uskrs. Hristos Vaskrse - rekao je Miloš za kraj razgovora.

Autor: J. Đorđević

#Crveni mesec

#Glumci

#Ivana Dudić

#Miloš Đurović

#Uskrs

<
'