AKTUELNO

Srpska evrovizijska predstavnica ovih dana je na meti brojnih kritika zbog pesme i spota kojom će nas predstavljati ovog maja u Kijevu.

Pesma "In Too Deep" pop pevačice Tijane Bogićević, koja će predstavljati Srbiju ovog maja na Evroviziji, privukla je ogromnu pažnju fanova ovog muzičkog festivala. Jedna je od retkih koja je u rekordnom roku premašila milion pregleda na Jutjubu, kladionice joj predviđaju visok plasman, međutim, javile su se i određene kritike na račun pesme i spota kojom će Srbija pokušati da trijumfuje u Kijevu.

Foto: Youtube

Korisnici Jutjuba primetili su da refren Tijanine pesme neodoljivo podseća na hit Kejti Peri "Firework", zbog čega su "In Too Deep" nazvali plagijatom, ali tu optužbama nije bio kraj.

Foto: Youtube

Nije neopaženo prošao ni video-spot u kojem se Tijana ljulja na velikom obruču zakačenom za plafon, što je dve godine pre nje u svom muzičkom spotu uradila Jelena Tomašević.

Foto: YouTube screenshot

Foto: YouTube screenshot

Članica žirija "Pinkovih zvezdica" se ljuljala na obruču tokom snimanja spota za rimejk pesme "Bitanga i princeza" grupe "Bijelo dugme", koji je u njenoj izvedbi postigao veliki uspeh.

Foto: Youtube

Foto: Youtube

Jelenin spot objavljen krajem 2015. godine pregledan je na Jutjubu skoro dva i po miliona puta, a jedina razlika između njenog i Tijaninog spota jeste ta što je Tomaševićeva odabrala beli obruč, dok se evrovizijska predstavnica ljulja na crnom.

Foto: Youtube

Uprkos kritikama, brojni blogeri i muzički kritičari širom sveta Tijani predviđaju veliki uspeh na predstojećoj Evroviziji, pa se i cela nacija nada da će se njihova predviđanja obistiniti i da će se naredne godine ovaj festival održati u prestonici Srbije.

D. T.

#Evrovizija

#Jelena Tomašević

#Kejti Peri | Katy Perry

#Pinkove zvezdice

#Televizija Pink

#Tijana Bogićević

#pevačica

'