AKTUELNO

Otvoreni intervju!

Pobednica "Zadruge 3" Iva Grgurić imala je svoj prvi televizijski intervju u emisiji "Premijera - Vikend specijal" na televiziji Pink sa voditeljem Ognjenom Nestorovićem.

Foto: TV Pink Printscreen

Ona se osvrnula na svoju pobedu, ono što je obeležilo njeno učešće u "Zadruzi" i šta je čeka u budućnosti.

Doživela sam "Zadrugu" kao da sam pobedila samu sebe, a onda sve ostale. Ojačala sam. Mima je u pravu, svi koji ne dožive ovako nešto, ne mogu ni da shvate koliko je to teško, koliko je to psihofizička igra i moraš biti jak da izdržiš do kraja. Odustajanje nije opcija. Ja sam skupila hrabrost i ispričala nešto pred milionskim auditorijumom. Ja sam zapravo htela, kad se već potegla tema, da ispričam srž te priče - rekla je Iva, pa nastavila:
Ja sam bila u strahu zato što sam rekla sve što mi se izdešavalo u prošlosti, i tu sam negde svoju majku spomenula i pomislila šta će biti ako se njoj desi napolju. Mi nismo svesni da šta god kažemo u "Zadruzi", to ima odjek, težinu. I majku sam odmah pitala da li mi nešto zamera, kada je rekla da ne, to mi je dalo najveću snagu. Ništa nema cenu, sve je to materijalna stvar, to je ono što sam ja i govorila, sve je to prolazno u životu, a ono što se desilo, ostaje duboko. Ja sam potisnula pre nego što sam ušla u "Zadrugu", ali tamo sam imala potrebu da kažem. Nisam kalkulisala, samo sam rekla: "Biću iskrena, istina je istina kakva god da je". Bolje nego da se petljam u laž. Samo sam tu bol koja se skupljala godinama ispustila iz sebe. Da sam znala da se sve zna i pre nego što sam ušla, ne bih nikad ušla. Bilo je polovično, zadrugari su me zaustavili, ali hvala Bogu gledaoci znaju celu istinu, pravu istinu ste čuli u "Zadruzi".

Foto: TV Pink Printscreen

Ona je otkrila i da li je možda dobila neke poruke od ljudi koje je pominjala u "Zadruzi".

Generalno, nisam dobila nikakvu poruku iako sam se pribojavala kako će biti napolju. Sva sreća da se ništa nije dešavalo, ni mojoj porodici, barem što ja znam. Moram da priznam da su me ponele emocije pred kraj, ali ne plašim se odlaska u Hrvatsku, to je sve bilo i prošlo, pre sedam godina, ja sam imala potrebu da to ispričam, pa sam valjda barem zaslužila da mi niko ne zameri. Mnogo mi je lakše sada.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako kaže, mnogo se promenila u odnosu na ono što je bila pre 10 meseci.

Iva koja je ulazila bila je tiha, plašljiva, nesnađena devojka, koja me možda bila u nekim momentima i izgubljena. Sada je hrabra, čvrsta osoba koja je uspela da se izbori za 10 meseci sa mnogim uvredama, a napolju sam imala armiju koja se borila za mene.

Foto: TV Pink Printscreen

Iva je govorila i o sukobu sa Tarom Simov.

Veličina čoveka je da oprosti. Znam da je Tari žao što je sve izrekla, mislim da nije ona imala frustracije zbog mene, već je to bilo zbog Mateje, jer smo imali tu neku kratku pričicu, pa možda lagana ljubomora. Ali kakav bih ja bila čovek da ne pružim ruku pomirenja, pogotovo za nekog ko je prošao svašta u životu. Nema izgovora, nema opravdanja, suština je da taj težak život donosi i reakcije, ona je mnogo toga proživela mlada, mnogo toga se nije trebalo desiti u njenom životu i ona je to prenela na pogrešan način.

Foto: Jelena Simonović

Da nije ona, Iva je priznala koga je videla na tronu "Zadruge 3".

Anabela. Po meni je ona pobednik, ona je velika, jaka i snažna žena koja je uspela da se izbori sa prošlošću, ona je majka za primer koja se borila za svoje dete. Svako ima pravo na svoje mišljenje, možda nije trebalo na taj neki način da se bori i da ide u postupke koji su malo potresni, ali opet mislim, majka i ćerka, to je kao prst i nokat. Ona je imala samo želju da svoju ćerku navede na pravi put - rekla je Iva.

Foto: TV Pink Printscreen

Autor: N.V.

#Iva Grgurić

#Zadruga