AKTUELNO

Pojedinci i dalje ne veruju da je korona opasna, a jedan od njih bio je i pevač Peđa Medenica, sve dok mu dvoje prijatelja nije preminulo od posledica ovog virusa.

Uprkos javnim apelima nadležnih, koji traju već mesecima, Peđa je zaštitnu masku i rukavice počeo da nosi tek kada su u razmaku od dva dana preminuli estradni menadžer Bor Lalević i kolega muzičar Gaja. Sada, kada je nažalost na teži način shvatio kolika je opasnost ovog virusa, rešio je da se obrati otvorenim pismom i utiče na podizanje svesti javnosti.

Foto: Instagram.com/sasamatic_official, Instagram.com/jalabrat

- Danas sam prvi put od početka ovog virusa otišao u apoteku i kupio masku i stavio je kada sam ulazio u supermarket. Jer, Bože moj, ja sam bio jedan od tih koji je bio malo pametniji od drugih. Malo su mi ti hipohodri bili smešni. Stavljaš rukavice i masku, nećeš da mi pružiš ruku, stojiš dva metra od mene i kao javljaš mi se brzinski i bežiš od mene kao da sam gubavac. Bili su mi smešni dok nisam dobio poziv i saznao da je jedan divan čovek koji je morao još dugo da živi, umro. Jako mlad. Jedan šmeker. Jedan uspešan dasa kojeg svi pamte po dobrim stvarima. Čovek od dva metra i 150 kila, jedan div. Umro je od korona virusa - napisao je Peđa, pa dodao:

Foto: Instagram.com/medenica_pedja

I dok sam pre pola sata sedeo na terasi, pio rakiju i razmišljao o njemu dobio sam strašnu vest da je od iste te smešne korone umro još jedan moj kolega, 91. godište, jedan divan i nasmejan dasa koji je imao ženu i malo dete. Milovao je kako je pevao. Shvatio sam koliki sam glupander i neznalica. Shvatio sam da, dok svima nama neko koga volimo i poznajemo ne ode da se nećemo opametiti. Zato jer smo pametniji od svih stručnjaka koji nam svaki dan drobe i mole nas da pazimo na sebe i nama najbliže. Ljut sam i besan, a ne znam na koga, patim što ti ljudi više nikada neće biti tu. Bor Lalević, estradni menadžer i prijatelj kojeg Peđa pominje u statusu, sahranjen je j krugu porodice.

Autor: D.T.

#Bor Lalević

#Peđa Medenica

#koronavirus