AKTUELNO

Ovo niko nije znao.

Halid Muslimović je jedno vreme bio najtraženiji pevač na našim prostorima, lomio je srca ženama širom regiona, a njegove pesme postale su vanvremenski hitovi.

Ipak, Halidov put do zvezda nije bio lak. On se, pre nego što je uzeo mikrofon u ruke, nije libio nijednog posla kako bi svojoj porodici finansijski pomogao.

Foto: E-Stock/Mile Topalović

Pevač je odmalena imao radne navike i roditelji su mu usadili da treba da zarađuje, pa je još kao dečak imao posao. Dok je išao u osnovnu školu, detinjstvo je provodio na pijaci u Prijedoru kako bi pomogao majci. On je s njom prodavao paprike i na taj način je novac ulazio u njihovu kuću.

Potičem iz prave "borbene" radničke porodice. Pomagao sam i ocu, koji je kao fizički radnik od rane zore radio u fabrici celuloze i papira "Celpak", a posle privatno, obavljajući građevinsko-tesarske radove. Ali to je bilo kad sam malo porastao, krenuo u srednju školu. U osnovnoj sam s majkom prodavao paprike i ponosan sam na to. Ponosan sam na roditelje koji su me vaspitali u fer-pleju, čestitosti i marljivost - izjavio je pre nekoliko godina Halid.

Foto: Pink.rs

Autor: R.L.

#Halid Muslimović