AKTUELNO

Seriju "Jugoslovenka" moći ćete da gledate od 12. oktobra, svakog radnog dana u 20 časova na televiziji Pink.

Od ponedeljka 12. oktobra, svakog radnog dana u 20 časova, publika u regionu imaće priliku da gleda dugo najavljivanu istorijsko-ljubavnu dramu “Jugoslovenka”, idejnog tvorca Romana Majetića i producenta Željka Mitrovića, koja predstavlja svojevrsni spin off, odnosno seriju koja se detaljnije bavi određenim delom originalne serije “Crveni mesec”. Fantastična glumačka postava, vrhunska scenografija i neverovatni kostimi su nešto što će obeležiti “Jugoslovenku”, seriju u kojoj se prepliću istorijski i fiktivni deo priče. Dok se istorijski deo bavi događajima nakon egzodusa srpske vojske preko Albanije, događaja na Krfu, na frontu, ulogom srpske vojske u proboju solunskog fronta i stvaranjem Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca, u središtu dela priče koja je plod autorove mašte su porodice Pavlović i Ristić, koje simbolizuju dva pola srpskog društva tog vremena. Pavlovići su stara beogradska porodica, ugledna i nekada imućna, u kojoj su osnovne vrednosti čast i poštenje. Sa druge strane, tu su Ristići koji se u novim okolnostima – kada se poslovni uspesi baziraju na korupciji, zakulisnim igrama poltičkim vezama – snalaze kao ribe u vodi. 

Foto: RTV Pink/Jelena Simonović

Nema sumnje da će ova porodica privući pažnju gledalaca, a mlada srpska glumica Tamara Šustić igra ćerku porodice Ristić, Jelenu. Ona je šarmantna, koketna, ambiciozna u pogledu udaje i društvenog statusa, ali lenja da to svojim trudom ostvari. Izuzetno je ljubomorna na usvojenu sestru Kosanu (Jovana Milovanović), do te mere da se, u želji da dokaže da je lepša i muškarcima privlačnija, često dovodi u situacije koje su na ivici skandala. Manipulativna s muškarcima, naročito s ocem Dimitrijem (Dragan Vujić Vujke), jedini joj je autoritet majka Milica (Jana Milić Ilić), ali je i ona ponekad preblaga prema njoj, iz razloga što u njoj vidi mlađu verziju sebe. Odnos s bratom Stefanom (Stefan Radonjić) varira iz krajnosti u krajnost: nekad su saveznici puni obostranog razumevanja, a ponekad među njima vlada netrpeljivost. Sama Tamara kaže da joj je ova uloga bila veoma inspirativna i da joj daje prostora da se igra sa likom.

Foto: RTV Pink/Jelena Simonović

- Imala sam priliku da igram epohu u pozorištu, ali svaki žanr zahteva angažman i daje drugačiji prostor za igru. Lično, epoha mi baš prija jer igram veoma zanimljivu ulogu, Jelenu Ristić, to je devojka koja ne poštuje norme tog vremena, bahata je, tera inat, tako da uz nju imam prostora da budem u epohi, ali i da nekad izađem iz nje – kaže Tamara, koja se veoma zbližila sa Janom, Vujketom i Stefanom koji su joj u seriji porodica:

- Kao porodica Ristić, veoma smo zanimljivi, zbližili smo se i veoma je lepo raditi sa njima.

Nakon što su tokom leta snimali na Hvaru, ekipa je došla u Beograd gde je nastavljeno snimanje u Pinkovim filmskim studijima u Šimanovcima, ali i na eksternim lokacijama. Tamara je sa nama podelila utiske sa Hvara, gde su glumci imali mogućnost da bolje upoznaju jedni druge.

Foto: RTV Pink/Jelena Simonović

- Sve je veoma uzbudljivo, prvih mesec dana smo snimali na Hvaru i imali smo izuzetnu priliku da se međusobno kao glumci povežemo. Kad završimo set, mogli smo da nastavimo da radimo, da se pripremamo za sutrašnji snimajući dan, tako da je to bila kao neka radionica. Bilo je zanimljivo, povezali smo se ne samo kao kolege, već i prijatelji. Zaista su se rodila zanimljiva prijateljstva i to je prelepo – otkriva Šustićeva.

I za kraj – ko bi bolje mogao da gledaocima predstavi seriju “Jugoslovenka”, nego Tamara koja tumači jednu od glavnih uloga. Ovako je ona opisala ovaj istorijski spektakl:

- Predstavila bih “Jugoslovenku” kao istorijsku ljubavnu dramu koja će biti veoma zanimljiva. Čak ima i neke momente trilera. Tako da, gledajte “Jugoslovenku”.

Foto: RTV Pink/Jelena Simonović

Kako se Tamara snašla u epohi i ovoj veoma zanimljivoj i intrigantnoj ulozi, saznaćete u seriji “Jugoslovenka” koja će se od ponedeljka 12. oktobra emitovati svakog radnog dana u 20 časova na TV Pink.

Autor: M.Đ.

#Jugoslovenka

#Tamara Šustić

#serija