AKTUELNO

Oprostili su se od njega kako dolikuje.

Pevač Krunoslav Kićo Slabinac ispraćen je danas, 19. novembra, na večni počinak. Kićini prijatelji i kolege formirali su dugačak red ispred zagrebačkog Krematorija odmah iza 12 sati kako bi izrazili saučešće njegovoj porodici. Tamburaši su odsvirali njegov prvi veliki hit “Plavuša”.

Foto: Printscreen YouTube/Croatia Records

Istovremeno, u Osijeku se od Kiće opraštaju uz zvukove tambura, cveće i njegove pesme. Zasvirali su “Otiš’o je s mirisima jutra”, a neki od onih koji su došli da mu odaju poslednju počast nisu mogli da sakriju suze.

Organizirali smo najmanje što možemo za našeg Kiću na glavnom trgu u Osijeku. Bili smo dobri prijatelji, često smo razgovarali i sarađivali. On nikada nije zaboravio svoju Slavoniju, stavljao ju je na prvo mesto i on je naš simbol – rekao je osječko-baranjski župan Ivan Anušić za 24sata.hr

Foto: Printscreen YouTube/Croatia Records

Nakon zajedničke pesme, Osječani su zahvalili Kići za promociju grada i slavonske muzike bacanjem tristo ruža u Dravu. Za Kiću se pevalo i sviralo i u Požegi, zasvirali su “Otiš’o je s mirisima jutra” i “Tamburaški rastanak”, a program je istovremeno, u 12.40 sati krenuo u nekolicini slavonskih gradova.

Autor: N.V.

#Krunoslav Kićo Slabinac