AKTUELNO

Nikada neće biti zaboravljen.

Miša Aleksić, čuveni basista kultne rok grupe "Riblja čorba", koji je u nedelju 29. novembra u 67. godini u KBC "Bežanijska kosa" izgubio bitku s koronavirusom, ispraćen je danas na večni počinak.

Foto: E-Stock/Miloš Rafailović

Od njega su se na beogradskom groblju Lešće, gde je održano opelo, oprostili članovi porodice, prijatelji i kolege koji su pružili reči utehe njegovoj udovici Jasmini i ćerki Mini, koja je ipak smogla snage da se obrati svim prisutnima i održi oproštajni govor. Prišla je sanduku, poljubila krst, a potom otvorila dušu pred svima:

Foto: Pink.rs/R. Lazarević

Ja se nisam pripremala za govor, mislila sam da neću imati snage, ali sad imam. Volela bih da kažem nešto iz ugla deteta... Miša nas je ostavio tako neplanirano, tako nespremno... Ceo život je i mene i mamu obavijao jednim staklenim balončićem u kom smo živeli prelepo, s mnogo ljubavi prema nama, prema prijateljima. Naučio me je da volim muziku, film, umetnost, da se družim, budem ispravan čovek, prijatelj... Tata kad je preminuo, preminula je i moja polovina. Sećaćemo se kako je bio pozitivan, nasmejan, kakav je bio naš Miša... Verujem da je nebu falila jedna bas gitara... Da će nas Miša gledati, čuvati. Mnogo mi nedostaje i ništa više neće biti isto, ali ćemo se boriti - pričala je s knedlom u grlu Mišina ćerka Mina.

Video: Pink.rs

Od čuvenog muzičara oprostili su se Dejan Cukić, Đule "Van Gog", menadžer Bane Obradović, glumac Dragan Petrović i mnogi drugi, dok njegovi prijatelji iz "Riblje čorbe" nisu prisustvovali opelu, iz razloga koje su juče naveli u svom zvaničnom saopštenju.

Foto: Pink.rs/R. Lazarević

Foto: Pink.rs/r.

Foto: Pink.rs/R. Lazarević

Miša je, inače, ispraćen uz zvuke rok muzike, a prijatelji su mu na sanduk položili venac u obliku gitare. Kremacija će biti obavljena narednih dana.

Foto: Pink.rs/R. Lazarević

Podsećamo, Miša je u KBC „Bežanijska kosa“ primljen 13. novembra, međutim stanje mu se pre nekoliko dana pogoršalo, posle čega je prebačen na respirator, o čemu jejavnost obavestila njegova ćerka Mina, uz nade da će se zdravstveno stanje njenog oca brzo popraviti. Nažalost, u nedelju 23. novembra Miša je izgubio bitku s koronavirusom.

Biografija vredna divljenja

Mirslav Miša Aleksić rođen je 16. avgusta 1953. godine u Beogradu. Profesionalnu karijeru je započeo 1970. godine kao bas gitarista i vokalista u grupi "Rojali". Godinu dana kasnije otišao je u SAD gde je diplomirao u Pajksvilu. Nakon povratka u Jugoslaviju formira bend "SOS" Sa Draganom Štulićem, Draganom Tasićem i Stevanom Stevanovićem. Štulovića i Stevanovića su '77 zamenili Rajko Kojić i Vicko Milatović. Njih trojica su 1978. formirali "Riblju čorbu" zajedno sa bivšim vokalom benda "Rani mraz" Borom Đorđevićem. Miša je tokom karijere bio producent na albumima Riblje čorbe, ali je radio i albume drugih bendova, a pisao je i pesme, pa je tako nekoliko hitova uradio Zdravku Čokiću.

Foto: E-Stock/Miloš Rafailović

Autor: R.L., D.T.

#Miša Aleksić