AKTUELNO

Prošle su sve godine od tragične smrti.

Pre dve godine kralj narodne muzike Šaban Šaulić nastradao je u saobraćajnoj nesreći u Bilefeldu. Ni porodina, ni prijatelji ni danas nisu preboleli odlazak legendardnog pevača.

Šabanova ćerka Ilda Šaulić je na Instagram profilu na godišnjicu očeve smrti postavila njihovu zajedničku fotografiju uz samo jednu reč: Nedostaješ

Šaban je pre dve godine u Nemačkoj imao nastup. Otputovao je sa svojim prijateljem i muzičarem Mirsadom Kerićem i kumom Slobodanom Stojadinovićem. U avionu je sreo još nekoliko kolega kao što su Seka Aleksić, Maja Berobić, Dragan Kojić Keba.

Na deonici puta u okolini Bilefelda, kod mesta Gitersloh, automobilom su usporili zbog situacije na putu. U tom trenutku na automobil u kom se nalazio pevač naleteo je drugi automobil i pri velikoj brzini se zakucao u njih! "Seat" se od siline udarca zakucao u bankinu, a automobil je gotovo potpuno bio smrskan.

Turčin Alsin Levent, vozač koji je upravljao putničkim vozilom koji je udario u automobil u kojem se nalazio Šaban, išao je brzinom većom od 180 kilometar na čas. Levent je bio pod dejstvom alkohola i bez vozačke dozvole je upravljao automobilom marke "mazda", koji nije u njegovom vlasništvu.

I Šabanov vozač i muzičar Mirsad Kerić preminuo je u bolnici u Nemačkoj 18. februara usled teških povreda glave koje je zadobio u nesreći, dok je jedini preživeli u automobilu smrti Šaulićev kum Slobodan Boban Stojadinović.Šaban Šaulić sahranjen je 22. februara u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu, a sahrani je prethodila komemoracija u Skupštini grada Beograda kojoj je prisustvovao veliki broj ljudi. Šaban je na večni počinak ispraćen pesmom "Ne plači dušo", koju su odsvirali harmonikaši. Veliki broj Šabanovih kolega prisustvovao je poslednjem ispraćaju kralja narodne muzike, a na sahrani se pojavio i njegov vanbračni sin Robert.

Foto: E-Stock/PRINTSCREEN/WWW.WESTFALEN-BLATT.DE

Autor: O. B.

#Ilda Šaulić

#Šaban Šaulić