AKTUELNO

Glumica Danijela Štajnfeld je na saslušanju u policiji, u prisustvu zamenika Višeg javnog tužioca, optužila B.L. da ju je silovao pre nekoliko godina, a mediji tvrde da je u pitanju poznati glumac Branislav Lečić.

"U svojoj izjavi navela je identitet eventualnog izvršioca krivičnog dela. Kao učinioca je navela B.L.", rekla je Tanjugu portparol tužilaštva Ivana Rakočević, navodeći da su dalje provere u toku i da se radi na prikupljanju dokaza.

Foto: Tanjug/Tara Radovanović, Prinstcreen YouTube/Hold Me Right Film

B.L. bi takođe trebalo da bude pozvan na saslušanje, nakon čega će tužilaštvo odlučiti da li će pokrenuti istragu protiv njega u vezi sa ovim slučajem. Za krivično delo silovanje, u zavisnosti od načina izvršenja, propisane su kazne od najmanje dve ili pet godina zatvora, a maksimalne predvidjene kazne su 10, 12 i 15 godina zatvora.

Glumica je u avgustu prošle godine u medijima ispričala da ju je silovao "moćnik iz filmske industrije", pre četiri i po godine, nakon čega se odselila u Ameriku.

U trejleru svog dokumentarnog filma "Zaceli me", koji je premijerno prikazan prošle godine na festivalu u Sarajevu, održanom onlajn, na nekoliko sekundi se, prema pisanju medija, pojavljuje Danijela dok se nekom poverava preko laptopa u video-pozivu.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

"Pre četiri i po godine sam preživela silovanje u Srbiji", govori Štajnfeldova, dok je s druge strane neko pita: "O bože, Dani, zašto nam to nisi rekla"?

Posle toga, glumicu su podržale mnoge kolege, tražeći da obelodani i ime silovatelja, ali to tek nedavno učinila prilikom iskaza u policiji.