AKTUELNO

Nisu zaboravili prošlost.

Utorak je dan za opuštanje, a Zadrugari uvek jedva čekaju da uživaju u dobroj muzici i provodu. Za sinoćnu atmosferu je bio zadužen Dj Đolix, a repertoar pesama je bio raznovrstan.

Izbor pesama je mnoge razgalio, a najviše Maju Marinković, koja se svakim drugim stihom prisećala svoje ljubavi sa Markom Janjuševićem Janjušem. Kako su ove nedelje izabrani za potrčke, pa u izolaciji provode vreme zajedno, emocije su, shodno tome, i pojačane. Janjuš je na samom početku skretao pažnju sebi uz rulet, ali ipak nije odoleo a da ne uputi radoznali pogled ka njoj.

Tokom žurke, Janjuš je došao kod Drveta mudrosti kako bi zatražio zadatak, zarad nagrade u vidu novca.

Pa trebaju mi neke pare, ženim se pa da malo počastim devojke a i znaš da se ženim! Predivna je atmosfera, i ja bih malo da ih počastim! - rekao je Jnajuš.
Ja bih predložio neki zadatak, ali možda i ti imaš nešto da ponudiš! Ovako ćemo, prvo trebaš da zatvoriš vrata! Tvoj zadatak će biti da ubediš Miljanu da ste ti i Maja ponovo u vezi! Drugačije rečeno, da ste se pomirili, rekao si da si na sve spreman! - reklo je drvo.
Šta mi radiš sada, dušu si mi uzeo! Dobro, 'ajde sad - rekao je Janjuš

Nakon što je od drveta dobio zadatak da ubedi Miljanu Kulić da je ponovo sa Majom, Janjuš se bacio na posao, a nakon ispunjenog zadatka, nagrada ga je čekala u sandučetu.

Povučen zadatkom, Janjušu su popustile kočnice, pa je stavio i sebe i Maju u iskušenje, tako što su se sve vreme peckali, gurkali, kao da se tek ljubav rađa između njih. Ona nije bila toliko vešta u prikrivanju emocija iako je sve vreme imala osmeh, pa su to neki zadrugari i primetili.

Jao kakav je to osmeh, vidim ja da se iza osmeha krije neki plan - rekla je Teodora.
Mene muče neke stvari, ali samo čekam da izađem! - rekla je Maja.

Nakon što je primetila da se Marko kockao na njen datum rođenja, prišla je Marku Đedoviću i pustila gorke suze.

Miljana je odlučila da se pojavi na žurki i odmah je prišla Maji Marinković kako bi joj saopštila ono što joj je  Janjuš rekao - da se pomirio sa bivšom devojkom. Maja se potom razbesnela, pa je otišla da nađe Janjuša i napravila pravu dramu.

Drama se nastavila i u izolaciji nakon žurke, pa su njih dvoje vodili maratonske razgovore kako bi rešili svoj odnos, najpre kroz haos i histeriju, a zatim i mirnijim putem. Ona je nekoliko puta ulazila i izlazila iz njegovog kreveta, pa su bili ponovo bliski kao nekad, ali nedovoljno i za pomirenje.

Autor: I.P.

#Zadruga