AKTUELNO

Beton zamenila travom!

U emsiji "Premijera - Vikend specijal" novinar Nemanja Vujičić posetio je Kosmaj i dom pevačice Merime Njegomir, koja je tamo našla svoju oazu mira.

Foto: TV Pink Printscreen

Na samom početku razgovora, pevačica je otkrila zašto je grad zamenila planinom.

Rođena sam u Zemunu, godinama živim u gradu i uvek sam želela da odem van grada. Odrasla sam u Zemunu, u jednom dvorištu, bosa, i uvek sam volela travu ispod nogu, a ne beton, i zato sam ovde - priča Merima.

Foto: TV Pink Printscreen

Ovako je izgledalo njeno detinjstvo:

Nisam provela detinjstvo kao današnja deca, to mi je malo žao, ali drago mi je što sam doživela ovu eru tehnike - dodaje ona.

Prisetila se svojih početaka, kao i kolega iz te generacije pevača:

Ranije kad god neko zapeva, znalo se ko je, svi smo bili različiti, bili smo dobri i imali smo veliku konkurenciju. Bilo nas je puno, trudili smo se da pravimo još bolje pesme, ne u smislu takmičenja.

Foto: TV Pink Printscreen

Gledaocima televizije ''Pink'', pokazala je nagradu, na koju je najviše ponosna:

Ovo je najznačajnija, ''Vukova nagrada'', do nje se dolazi poštujući tradiciju i pravu narodnu pesmu. Na nju sam najponosnija.

Otkriva i koje godine su u njenoj karijeri bile najteže:

Sigurno 2020. izuzetno teška za sve, ali teško je bilo i devedesetih, sankcije, rat bombardovanje. Moja generacije je imala dosta teških momenata. Nije se radilo i putovalo. Bilo je teško, jedne godine isključe struju, druge štrajkovi, ali možda smo jači izašli. Ono što te ne ubije, to te ojača - priča Njegomirova.

Foto: TV Pink Printscreen

Merima je otkrila i kako je izgledalo druženje sa kolegama, ali i o teškim i lepim životnim trenucima.

Svi smo se družili i sarađivali jer smo imali turneje po velikoj Jugoslaviji, to je bilo prelepo. Delom su svi zaslužni što sma ja to što sam, jer su veliki kompozitori želeli da sarađuju sa ,mnom. Rad je najvažniji bez obzira na talenat. Moj život je sada daleko mirniji nego što je bio. Moja ćerka Jelena je pre osam dana rodila devojčicu Lavu. To su lepi momenti kad imaš za čim da s eokreneš i shvatiš da si nešto uradio. Samo se ljubav deljenjem množi.
Devedesetih, tada se desio razvod sa ocem moje dece, malo se zarađivalo, uvek si morao d aimaš plan B, koji sma ja našla da opstanem. Moj bivši muž i ja smo ostali u odličnim odnosima, sve je super funkcionisalo, mi smo svakako imali uspešan brak jer smo dobili četvoro dece, sad da li smo zajedno ili ne, nije ni bitno. On nažalost nije više među nama - ispričala je pevačica.

Autor: M.M.

#Merima Njegomir

#Predrag Živković Tozovac