AKTUELNO

Zauvek će biti u njenom srcu!

Slavna pevačica Snežana Đurišić prisetila se dugogodišnjeg prijatelja i kolege, legendarnog Predraga Živkovića Tozovca, koji je preminuo 6. aprila od posledica koronavirusa.

Foto: TV Pink Printscreen

Jako me je rastužila ta informacija. Sa 12 godina sam ga upoznala i pevala sa njim, imala sam tu čast. Bio je duhovit čovek i šmeker. Bio je divan prijatelj i kolega. Svako ko ga je poznavao će ga se tako sećati. Toza je bio stalno nasmejan, vedar, ozbiljan privatno, ali je plenio svojim šarmom. Imao je želju da svakog oduševi i zadovolji svojom muzikom i pojavom, i u tome je uspevao. Veliki je gubitak - ispričala je Snežana.
On će ostati legenda, ostaće večno i zauvek kao takav. Ostavio je mnogo muzičkog materijala. Učila sam od njega. Mladi ljudi mogu da nauče suštinu koja je neophodna. On je ime u jednoj plejadi.

Foto: TV Pink Printscreen

Na pitanje medija koja je njena omiljena pesma od čuvenog Tozovca, ona je odgovorila da ne može da izdvoji samo jednu.

Pevala sam Tozovčeve pesme. Nepravedno je da izdvojim neku, ali mogu da kažem da mi je "Noć je tiha" najdivnija. To me asocira na naše Kraljivo, Ibar, Moravu - kaže pevačica.

Podsetimo, čuveni pevač Predrag Živković Tozovac preminuo je u 85. godini života, od posledica koronavirusa, sa kojim se borio prethodnih nedelja. Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić odobrio je da ovaj velikan srpske narodne muzike bude sahranjen u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu sutra, 9. aprila u 15 časova, a sahrani će prethoditi komemoracija u Kombank dvorani s početkom u 11 časova, gde će se okupiti njegova porodica, prijatelji i mnogobrojne kolege iz sveta muzike i još jednom se osvrnuti na njegov lik i delo, bogatu karijeru i antologijske hitove koji nikada neće biti zaboravljeni.

Foto: Printscreen YouTube/TVKopernikus

Autor: P.R.

#Predrag Živković Tozovac

#Snežana Đurišić