AKTUELNO

Ovo se dugo smatralo nedostižnim luksuzom!

Poznata glumica Bojana Maljević u Ritopeku, osim po glumi, u ovom mestu nedaleko od Beograda poznata je i, kako kažu meštani, po džakuziju koji trenutno gradi u svojoj vikendici. U naselju gde više od 80 odsto meštana nema ni tehničku, a kamoli vodu za piće, džakuzi se dugo smatrao nedostižnim luksuzom. Ipak, Bojanu su izvođači radova posavetovali da ipak postoji rešenje za njen džakuzi, ali da, prema njihovim zapažanjima, mora da izdvoji dodatni novac.

Ritopečani koji imaju smisla za humor svoje naselje zovu još i Holivud pošto im je u komšiluku pored Bojane Maljević još jedan glumac sa vikendicom - Branislav Lečić, ali i mnogi drugi.

Foto: Instagram.com/bojanamaljevic

Odmah pored “hacijende” poznatog glumca nalazi se jednako impresivna nekretnina Maljevićeve. Taj deo naselja gde glumci imaju svoje kuće meštani oslovljavaju još kao Dedinje pošto su ulice prepune velelepnih zdanja i, što je najbitnije, kako kažu stanovnici, nema nestašice vode za piće.

Jedan od prvih komšija Lečića i Maljevićeve otkriva kako su poznati glumci rešili višedecenijski problem većine meštana.

- I Lečić i Maljevićeva izgradili su arteski bunar dubok čak 190 metara i zato imaju non-stup vodu. Toliko dubok bunar košta boga oca, što običan narod ne može sebi da priušti - objašnjava jedan od komšija glumaca.

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Prema njihovim rečima, ovih dana sve oči uprte su u Bojanino dvorište, što iz radoznalosti, što iz zavisti. Radovi na džakuziju, koji se nalazi u dvorištu i u kojem će glumica uživati tokom leta, napreduju sporo. Građevinci, koje smo zatekli u dvorištu, bili su usred radova. Potvrdili su nam da je to imovina Bojane Maljević i da rade vredno kako bi do leta sve bilo gotovo.

- Ja stvarno nisam odavde. Gradimo bazen-džakuzi. Tek smo ovde dva-tri dana - bilo je sve što je rekao jedan građevinac.

Lepa glumica, kako kažu komšije, ovo imanje poseduje odavno, a ne krije da u njemu voli da provodi dane kako tokom leta, tako i tokom zime kada poželi da se udalji od gradske vreve.

Krompirići i trešnje

Bojana često sa svojim pratiocima na društvenim mrežama deli fotografije prirode i dobara iz Ritopeka. Osim što u svom dvorištu ima voćnjak, a mnogi joj zavide na krupnih trešnjama, ona često sprema domaćinske ručkove u svom domu van grada. Tako su Bojanini krompirići iz pećnice pobrali pohvale mnogih.

Okuplja porodicu i prijatelje

Osim što u svojoj oazi mira, koju je sredila i još uvek sređuje po svom ukusu, crpi inspiraciju, ona joj služi i za druženje. Meštani kažu da joj često rođaci i prijatelji svrate u goste, pa prave roštilj i uživaju u blagodetima prirode. Oni ističu da je tokom pandemije Bojana mnogo češće ovde boravila, te da im se ljubazno javi kada prolazi iako je najčešće viđaju u autu.

Autor: M.K.