AKTUELNO

Uvek se vodila srcem, a ne razumom.

Najpoznatija doktorka u Srbiji, čuvena Nada Macura u vaskršnjem intervjuu za Pink.rs otkrila je sa kim će provesti ovaj hrišćanski praznik i šta on za nju predstavlja. Ni ovoga puta nisu izostali praznični lekarski saveti, po kojima je Nada prepoznatljiva javnosti, a dotakla se i svog emotivnog statusa.

Foto: Pink.rs

Uskrs je jedan od najvećih hrišćanskih praznika. Predstavlja vaskrsnuće Hristovo. Kako je to i porodično okupljanje provešću ga uz porodicu najdraže prijateljice. Prethodno kucanje jajima, pa ko pobedi, a onda praznični ručak. Da napomenem, uz pravi dekor enterijera - priča Nada.

Ovaj praznik u njoj budi sećanja iz najranijeg detinjstva, kada su njena rođena sestra i ona bile ušuškane u toplini očevog doma.

Budi uspomene na porodično okupljanje, kada smo svi bili zajedno i kada smo sestra i ja imale toplinu i zaštitu, posebno oca koji je i pored strogoće u vaspitanju koristio priliku da nas uputi da budemo dobri i plemeniti ljudi. Sada mi nedostaje njegova reč, savet i želja da praznike provedemo u dobrom raspoloženju. Da napomenem da sam kroz život saznavala o dubini i filozofskom pristupu verskih praznika. Gde god sam mogla usvajala sam od vernika ponašanje. U tim prilikama sam uživala uz moju sestru i roditelje. Od 15. godine sam već bila odvojena od porodice. U Rumi GImnazija pa susret sa gazdaricama. I naravno propustila sve zabave, filmove i drugo... Samo sam učila i učila - dodaje Macura.

Foto: Pink.rs

Nada otkriva kako dekoriše svoj enterijer za Vaskrs i kakva su njena jaja.

Svake godine sam kupovala detalje koji obeležavaju Uskrs... Zečeve, piliće, korpe, ukrasne detalje, stolnjake sa motivima koji su nezaobilazni detalj Uskrsa. Upotpunim sve to sa ofarbanim jajima u korpi sa travom, i pravom i veštačkom. Uvek prvo farbam crveno jaje - čuvarkuću, koje čuvam u držaču koji je polovina od koke. Volim da sva budu crvena, najlepši izgled komplementarnih boja crvene i zelene. Dobijam šarena i na različite tehnike ulepšana - otkriva doktorka.

Foto: Pink.rs

Svim građanima je imala da uputi jasan savet kada je praznična gozba u pitanju, jer najbitnije je da Vasrkrs proslavimo bez zdravstvenih posledica.

Savet građanima uvek ide u smeru umerenosti u jelu i piću i ne preterivanju konzumacije jaja. Naročito kod onih koji imaju kamenje u žučnoj kesi i obolenje želuca ili pankreasa. Deci ne dozvoliti da pojedu svako polupano jaje. Posle praznika treba se vratiti zdrav i bez tegoba u redovan život - zaključila je Nada.

Za kraj je progovorila o svom emotivnom životu, koji vodi u diskreciji, koliko god je to moguće. A evo da li se pojavila osoba zbog koje bi ponovo stala na ludi kamen.

Trudim se koliko je to moguće da zaštitim privatan život. Veze posle razvoda čuvam u diskreciji, jer najčešće ta druga osoba ne voli javnost. Drugim rečima da odgovorim na Vaše pitanje, nije me našao onaj zbog koga bih stala na ludi kamen drugi put. Nažalost. Uvek sam išla srcem, a ne razumom - ispričala je Nada Macura.

Foto: TV Pink Printscreen

Autor: M.M.

#Nada Macura