AKTUELNO

O njima se priča!

Danas su u Areni "Ahoy" u Roterdamu svoju prvu probu imale Sanja Vučić, Ksenija Knežević i Ivana Nikolić, devojke iz grupe "Hurricane", koje će predstavljati Srbiju na ovogodišnjoj Evroviziji. One su na glamuroznoj evrovizijskoj sceni u seksi kostimima, uz zahtevnu koreografiju, izvele pesmu "Loco Loco" i napravile haos na društvenim mrežama, gde ne prestaje da se komentariše minutni video sa probe, objavljen na Jutjub kanalu Evrovizije.

I dok su navijači iz Srbije mahom prezadovoljni nastupom svojih predstavnica, šta kažu stranci?

Današnju probu detaljno su ispratili i novinari "WiWi Bloggs-a", jednog od najpopularnijih evrovizijskih portala, koji su objavili svoju recenziju i utiske posle nastupa popularnih "uraganki".

Foto: Printscreen YouTube/ Eurovision Song Contest

- Njihova povezanost i estetika je sada mnogo jača nego u bilo kojoj prethodnoj izvedbi pesme "Loco Loco". Odevene u crne čipkaste kostime i osvetljene crvenim laserima, devojke iz "Hurricane" donose zahtevnu koreografiju, dok je u pozadini crno-beli LED ekran. Scena je jednostavna, ali čista i efektna i dobar je kontrast u odnosu na njih.  Posebno u poslednjoj tački, prateći vokali su preglasni - tolio da bi prosečni gledalac mogao da optuži "Hurricane" za "lip syncing" (sinhronizacija usana - tehnički izraz za usklađivanje pokreta usana osobe koja govori ili peva sa pevanim ili govornim vokalom). Možda je to kompliment, ali nije najbolji izgled za one koji pesmu ocenjuju na osnovu kvaliteta produkcije i jasnoće glasa  - mišljenje je jednog recenzenta, dok je drugi, sa istog sajta, imao još bolji utisak.

Foto: Printscreen YouTube/ Eurovision Song Contest

Treći dan proba zatvoren je bang-om! Uragan je došao da pokida! Njihova visoko kontrastna crno-bela estetika pruža ugodan odmor od svih ružičastih i plavih boja ranije tokom dana - dame u crno, naspram gigantskih LED stubova u beloj boji... Kako pesma odmiče, sve biva ispunjeno crvenom bojom, dok se reči poput "baby" prikazuju na ekranu. Dok Sanja viče:"Hajde, devojke", one izvode popularni "catwalk" i završavaju performans na satelitskoj sceni usred gomile pirotehnike. Vokalno su bile na mestu. Jedino primetno proklizavanje bilo je kada se Ivana spotakla... Srećom, pokupila se i bila je super tokom poslednjeg pokušaja - istakao je recenzent, na kojeg je nastup "Hurricane" ostavio najjači utisak tokom današnjih proba.

Foto: Printscreen YouTube/ Eurovision Song Contest

Autor: D. T.

#Evrovizija

#Ivana Nikolić

#Ksenija Knežević

#Sanja Vučić