AKTUELNO

Svi se pitaju zbog čega se ona danas nakon komemoracije nije pojavila na sahrani.

Legenda Đorđe Marjanović danas je ispraćen na večni počinak na Novom groblju, u Aleji zaslužnih građana, a mnogobrojne kolege, prijatelji i porodica su došli da se poslednji put oproste od njega.

Foto: Pink.rs/E-STOCK/N. Brajović/MILOŠ RAFAILOVIĆ

Među prvima su na groblje pristigli ćerka pokojnog Marjanovića, njegov kum, kompozitor Vladimir Graić, imitator Goran Stojićević Karamela i brojni prijatelji i poštovaoci lika i dela proslavljenog muzičara, ali njegove udovice Eli Nikolajevne nije bilo na sahrani.

Naime, na njegov ispraćaj nije došla supruga, koja se predhodno sa ćerkom pojavila na komemoraciji koja se održala u Skupštini grada Beograda.

Foto: E-Stock/Dušan Milenković

Đorđe Marjanović je umro u 89. godini u Beogradu, u bolnici, od opšte slabosti, s obzirom na svoje godine. Rođen je u Kučevu 1931, a u Požarevcu završio gimnaziju. Studirao je farmaciju u Beogradu, koju nikad nije završio. Voleli su ga od Beograda preko Moskve, Minska, Sibira, pa sve do Vladivostoka, pa i dalje, na sve strane Evrope. Muzički je umetnik koji ima dva muzeja njemu u čast - jedan u rodnom Kučevu, a drugi u Moskvi, u vlasništvu "đokiste" Nikolaja Larena.

Autor: M.K.