AKTUELNO

To je i kod mog brata bilo presudno, on nikad u životu nije popio nijedan lek, isto kao i otac, takav je bio, na oca – pričao je Novica.

Novica Zdravković preminuo je u KBC Zvezdara, prenose mediji, a pevač je svojevremeno pričao da je jedno vreme bio prinuđen da pije lekove za depresiju i da je ona upravo bila ključna da se njegov brat, Toma Zdravković, preda i izgubi najtežu životnu bitku.

Foto: E-Stock/Katarina Mihajlović

Ljudi se na razne načine suočavaju sa rakom. Neki to dobro prihvate i izlaze na kraj s tim, dok su drugi depresivni, klonu duhom. Ja moram da priznam da sam i ja neko vreme morao da pijem lekove za depresiju. Depresija je jako opasna, ona te uvlači duboko u bolest. To je i kod mog brata bilo presudno, on nikad u životu nije popio nijedan lek, isto kao i otac, takav je bio, na oca – pričao je Novica.
Kad je prestao da piše, da komponuje, da gubi volju za pevanjem, prestao je jednostavno da bude taj Toma sa energijom. Sve ga je nerviralo. Mi smo na kraju krajeva i takav neki život vodili i mnogi su od te bolesti otišli, i Zoran Radmilović i Mika Antić. Tako smo živeli i tako nam se to događalo. Mnogi nisu znali da se pomire sa tim i da bolest ignorišu. Ja sam se predao doktorima načisto i idem da me leče – rekao nam je tada pevač.

Foto: Printscreen YouTube/Toma Zdravković

Organizam je jedno čudo, to je čitava jedna galaksija puna svega i svačega i ono što okom ne možete da vidite, to vas pojede. Mozak određuje sve, ili to prihvatite ili vas nema. Ja sam isti i kad odem na operaciju i posle operacije, kad se probudim iz narkoze. Tako da se ja sada osećam kao da mi je slepo crevo operisano. Bolovi prođu, prestaneš da obraćaš pažnju na to, a ja najviše verujem svog mozgu – pričao je Novica Zdravković svojevremeno za Pink.rs.

Foto: Pink.rs

Autor: P.R.

#Novica Zdravković