AKTUELNO

Iznenadićete se!

Film “Varljivo leto ’68” spada u kultna domaća ostvarenja čije replike se i danas ponavljaju. Osim dobre priče, ovaj film je veliki uspeh doživeo i zahvaljujući sjajnoj glumačkoj ekipi, a jedan od omiljenih svakako je najmlađi član porodice Cvetković, dečak Tadija.

Lik Tadije tumačio je Andrija Mrkaić, a njegove simpatične doskočice sve su nas zasmejavale do suza. Kako su domaći mediji prenosili, ovu ulogu Andrija je dobio sasvim slučajno kada ga je, uprkos protivljenju ostatka porodice, deda odveo na audiciju.

Foto: Printscreen YouTube/Paskaljevic Goran/istegic

Imao je zadatak da pročita pesmicu, a nakon toga uloga je bila njegova.

- Zahvalan sam dedi što me je odveo na audiciju, zato što je ta uloga definisala moj dalji život. I danas me svi zovu Tadija. Imao sam čak i kuče koje je takođe bilo Tadija jer su ga krstili drugovi iz kraja – ispričao je Andrija svojevremeno.

Nakon što je u pomenutom ostvarenju glumio sina Danila Bate Stojkovića, Mrkaić je glumio i sina Nikole Simića u ostvarenju “Nema problema".

Iako je imao želju da upiše glumu, put ga je odveo na drugu stranu i nakon odsluženja vojnog roka otišao je na Havaje. A danas izgleda ovako:

Foto: Printscreen YouTube/Paskaljevic Goran/istegic

Autor: N.V.