AKTUELNO

Voditeljka je zahvalna policiji što je brzo našla krivca koji je usmrtio njenog ljubimca, ali i dalje ne odustaje dok ne istera istinu na površinu.

Zahvaljujući brzoj reakciji policije, bahati vozač koji je usmrtio psa voditeljke Ana Mihajlovski je priveden. Međutim, i pored pomoći nadležnih organa, voditeljka je rešila da preko advokata i sekretarijata pronađe vozača automobila, ali i autobusa koji je te kobne večeri vozio nedozvoljenom brzinom iz suprotnog pravca.

– Mi ćemo, svakako, bez obzira na rad policije, putem advokata, dati sve od sebe da pronađemo vozača autobusa. Ne radi se ovde o želji za “osvetom” i kaznom, već o želji da iz ovog svi mi naučimo nešto. Sekretarijat za saobraćaj je nakon gledanja snimka samoinicijativno pokrenuo postupak zastite tog prelaza i nadam se da će nešto dobro izaći iz ovoga bar za druge – ističe Ana i objašnjava da se ni vozač autobusa, koji je bio učesnik saobraćaja u tom trenutku, nije kretao prilagođenom brzinom:

Foto: Pink.rs

– Nažalost, nekako uvek učimo na teži način, ali snimak stravične brzine tog autobusa, nažalost, pokazuje ponašanje mnogih vozača drugih autobusa koji bezumno jure bez ikakvog usporavanja, dok su pešaci na pešačkom. Snimak ovog autobusa, njegova brzina kojom je došao i prošao tik pored dece, treba svima njima da pokaže koliko je to bila stravična situacija i kako je mogla tragično da se završi. Svakako sam dobila informaciju da policija radi na slučaju i ja sam im zahvalna na tome, ne samo zbog moje dece već zbog svih onih koji su primorani bezumno da trče preko pešačkih prelaza dok oko njih lete automobili.

Prema njenim rečima, vozila su se kretala nedozvoljenom brzinom, iako po zakonu moraju prvo usporiti pred pešački, a zatim i stati čim pešak kroči na prelaz.

Foto: Pink.rs

– Čak je i vozač gradskog autobusa jurio kao lud, u sekundi se stvorio kod pešačkog prelaza. Nije važno čija su deca u pitanju, na kraju krajeva, hajde da kažemo da je pas ‘objekat’ i da može da ga gazi ko gde hoće, maloletna deca su bila životno ugrožena, a na tu moju konstataciju policijac me je upitao: „Pa da li je udario dete, gospođo?“ – ispričala je Mihajlovski.

Podsetimo, protiv vozača „opel astre“ R. V. (57), koji je, kako se sumnja, 30. juna oko 23 sata na pešačkom prelazu u Karađorđevoj ulici u Zemunu udario psa kog su šetale ćerke Ane Mihajlovski podneta je prekršajna prijava zbog učestvovanja u saobraćajnoj nezgodi i napuštanja lica mesta, advokat kaže da osumnjičenog čeka velika kazna.

Foto: Pink.rs

– Kada pešački prelaz prelaze maloletnici i osobe sa invaliditetom, vozač je dužan da stane, dok je u drugim slučajevima dužan da prilagodi brzinu, odnosno da uspori. Trebalo je da stane, čime je načinio prekršaj, čak i da su odrasli ljudi bili, opet je prekršaj jer, čim je pregazio psa znači da nije prilagodio brzinu. Plus, što nije ni stao, time je još gore. Zaprećena kazna za ovaj prekršaj je od 20 do 40 hiljada dinara ili 30 dana zatvora. Visina kazne zavisi i od njegovog dosijea, da li je ranije bio osuđivan i imao prekršajne prijave.

Foto: TV Pink Printscreen

Autor: M.M.

#Ana Mihajlovski