AKTUELNO

Advokat Branislava Lečića, oglasio se nakon vesti da je Više javno tužilaštvo u Beogradu odbacilo krivičnu prijavu protiv glumca koju je podnela Danijela Štajnfeld.

- Shodno zakonu, eventualno rešenje o odbačaju krivične prijave se ne dostavlja nikome drugom sem podnosiocu krivične prijave, pa kako g-din Branislav Lečić nema nikakvo drugo svojstvo sem svojstvo građanina, to nam rešenje Višeg javnog tužilaštva u Beogradu nije ni dostavljeno, iz kog razloga u ovom trenutku nemamo uvide u njegovo obrazloženje, ali ćemo tražiti odobrenje tužilaštva da nam rešenje bude dostavljeno. Ukoliko je medijska informacija tačna, Branislav Lečić, njegova porodica, prijatelji, poslovni saradnici, ali i njegovi advokati, odbačaj krivične prijave doživljavaju kao čekanu pravdu - piše u saopštenju i dodaje se:

Iako u ovom trenutku nemamo uvid u obrazloženje rešenja o odbačaju krivične prijave, ukazujemo javnosti da su sve izjave g-đe Danijele Štajnfeld međusobom kontradiktorne i da sve medijske interpretacije obiluju nelogičnostima, dok samo postupanje i ponašanje g-đe Danijele Štajnfeld, koja se kao obrazovana glumica čija karijera direktno zavisi od popularnosti, obratila najpre medijima, izradila film sa sobom u glavnoj ulozi, radila na popularnosti tog filma, samo po sebi ukazuje na motivisanost koja je, najblaže rečeno, veoma neuobičajena a svakako neviđena kod navodnih "žrtava silovanja“.

- Punomoćnici Branislava Lečića obaveštavaju javnost da osim dokaza koji su do sada medijski interpretirani – postoje i drugi dokazi koji nepobitno ukazuju na činjenicu da Branisav Lečić sa navodima g-đe Štajnfild nema ništa, i ti dokazi još uvek nisu prezentovani javnosti, ali jesu državnim organima. Među ovim dokazima spada i onaj iz kog proističe da je se sa audio snimkom koji je javnosti prezentovan pre prezentacije sečenjem i pakovanjem manipulisalo. A pri tom još postoje i dokazi značajniji i važniji od tog - piše u saopštenju.

Navodi se da se Branislav Lečić zahvaljuje javnosti, prijateljima i kolegama na veri koja je iskazana u njegovu nevinost.

#Branislav Lečić