AKTUELNO

Ovogodišnje 53. “Gročanske svečanosti”, koje se u organizaciji GO Grocka održavaju od 23. jula do 2. avgusta, okupiće velike zvezde sa naše muzičke scene, među kojima su Nataša Bekvalac, “Magla bend”, Adil Maksutović i drugi.

„Gročanske svečanosti“ su, inače, manifestacija koja na izuzetan način predstavlja kulturne, turističke, sportske i poljoprivredne potencijale opštine Grocka, a ove godine u okviru manifestacije održaće se i  moto-rok ARHANGEL fest na Dunavskom keju u Grockoj. Najveće zvezde ovogodišnjeg festa su grupe Texas Flood i Rainmaker  koji nastupaju 23. jula od 20 časova,  dok  će 24. jula od  18 časova  nastupati grupe Gamblers,  Megadeth tribute,  Prorock  i  YU Grupa.

Svečano otvaranje manifestacije predviđeno je u četrvtak, 29. jula tradicionalnim defileom i nastupima Kulturno-umetničkih društava u Gročanskoj čaršiji dok će u petak, dan kasnije,  u  „Gročanskoj čaršiji“ na otvaranju ovogodišnje Likovne kolonije nastupiti bend Ana&The Changes sa početkom od 21 čas.

Kada je reč o koncertima velikih zvezda, organizatori ovog događaja za ovu godinu ispunili su dato obećanje i svim posetiocima spremili pravi spektakl. Pop zvezda Nataša Bekvalac nastupiće prva u nizu – 31. jula u 21 čas, dok će dan kasnije veliki koncert održati popularni “Magla bend”.

Foto: E-Stock/Miloš Milivojević

Manifestacija će se završiti 2. avgusta uz tradicionalne aktivnosti (takmičenjeu kuvanju riblje čorbe “Zlatni kotlić Dunava”), a svi posetioci će na Duvanskomkeju moći da uživaju u velikom koncertu Adila Maksutovića.

Foto: Printscreen YouTube/Magla Bend

Organizatori, koji su pripremili bogat sadržaj, napominju da je ulaz na sve manifestacije potpuno besplatan.

U okviru tradicionalne manifestacije 53.“Gročanske svečanosti“ i ove godine organizuje se turnir u malom fudbalu koji će se održavati od 23. do 31. jula od 18 časova na terenima OŠ „Ilija Garašanin“ u Grockoj.

Foto: PROMO

Autor: pink.rs