AKTUELNO

Kada sam pred TV ekranom ili sa druge strane pozornice, kao gledalac, osećam prazninu posle njih, rekla je poznata glumica.

Smrti naših poznatih glumaca u proteklom periodu ostavili su veliku prazninu na srpskoj kulturnoj sceni, a građane i kolege ostavile su u neverici.

Dara Džokić kaže da ju je smrt kolega Dragana Nikolića, Vlastimira Đuze Stojiljkovića i Marinka Madžgalja veoma rastužila.

- Veličina za veličinom... Idol za idolom... Profesionalci od kojih smo mi mlađi učili, ali koji su i jedan od drugog učili. To ih je činilo još većim. Njihova smrt je veliki gubitak za srpsku kulturu. Teško mi je govoriti da ih više nema, oni za mene nisu umrli, nisu fizički sa mnom, ali žive u mojim uspomenama i često ih pominjem. Sa Gagom Nikolićem sam najviše radila. Ne mogu da se setim da li postoji ijedna anegdota sa njim na snimanju koju nisam prepričavala godinama. Jezivo je bilo dolaziti na probe sa saznanjem da na bini više nikad neće biti neko ko je do juče tu bio. Kada sam pred TV ekranom ili sa druge strane pozornice, kao gledalac, osećam prazninu posle njih. Teško mi je kad na odjavnim špicama filmova gledam kajrone sa uokvirenim imenima mojih kolega - rekla je Dara za Alo.rs.

Foto: Dara Džokić, Foto: Facebook printscreen

Ona kaže i kako ne planira da ide u penziju dokle god je publika voli.

- Trajaću dok me gluma bude radovala i dok me budu hteli na pozornici i pred kamerama. Nadam se još dugo, jer imam snage i volje - kaže glumica.

Njena karijera traje već pune četiri decenije, od čega je 36 godina bila verna pozorištu "Atelje 212".

- Godinu dana sam igrala u pozorištu "Boško Buha", pa 1980. prešla u „Atelje“. To je moja druga kuća, moj život. Odavno smo se pronašli i lepo se družimo, nadam se da će to drugovanje još da potraje na obostrano zadovoljstvo - onjašnjava Dara, koja je prvu značajniju ulogu dobila u seriji "Kamiondžije".

- Velika mi je čast bila da radim sa legandama kakve su Paja Vuisić i Čkalja. Iz te Jaretove kuće ponikla je nova generacija glumaca - Maja Sabljić, Mirjana Joković, Jelica Sretenović, Branko Vidaković, mnogi drugi i ja među njima - prisetila se glumica.

Foto: Dara Džokić, Foto: Facebook printscreen

Dara žali za velikanim jugoslovenskog glumišta poput Bate Živojinovića, Zorana Radmilovića i Petra Kralja, ali dodaje i da je novim generacijama teže da se probiju.

- Nadam se da će i moja generacija ovim klincima što dolaze ostaviti nešto. Ima mnogo talentovanih koji se dokazuju, ali njima je teže danas nego nama nekad, jer je tržište sve manje - rekla je za kraj popularna glumica.

Foto: Dara Džokić, Foto: Facebook printscreen

Autor: M. Đurović

'