AKTUELNO

Slatkiše u njihovom frižideru nećete nikada naći.

Proslavljeni srpski teniser Novak Đoković nedavno je igrao na US Openu, a na licu mesta bodrila ga je supruga Jelena, kako to obično biva. Novak neverovatne rezultate postiže ne samo upornim treninzima i talentom, već i pažnjom prema zdravlju i specifičnoj ishrani.

Sam Novak je više puta odbio da se izjasni kao vegan ili vegetarijanac.

Foto: Instagram.com/djokernole

- Sve su to etikete koje se posle pogrešno interpretiraju - navodi kao razlog, prenosi "Lepa i srećna".

On kaže da je njegova ishrana "bazirana na biljkama" već duže od četiri godine i da sve vreme igra na istom, vrlo visokom nivou. Novak i Jelena ne koriste šećer u ishrani, ali naš teniser ne beži od ugljenih hidrata. Uglavnom se njegov ručak bazira na pastama i nudlama, pa se tako obezbedi hidratima, ali je uvek reč o bezglutenskim testeninama.

Foto: Instagram.com, Tanjug AP/Gregorio Borgia

Kad su u pitanju slatkiši, čuvena je anegodota kad mu se, posle osvajanja turnira u Australiji 2012. godine, odjednom jela čokolada, pa je pojeo samo jednu kockicu, a ostatak table ostao netaknut. Zato uvek na terenu ima pri ruci urme, odlične zbog vrlo niskog glikemijskog indeksa. Od voća bogatog šećerom jede još i banane, a svakoga dana uzme i dve kašičice manuka meda. Na kraju, u njegovoj ishrani ima i dosta orašastih plodova i semenki.

Upravo ovo su i sastojci Jeleninih kolača, namirnice koje uvek ima u frižideru. Dakle, eksperimentišite i sami, savetuje ona - pomešajte mlevene orašaste plodove po ukusu, dodajte urme, ali i kokosovo ulje, možda nešto od bobičastog voća - jagode, maline. Kakao i indijski orah mogu biti odlični dodaci. Umesite i od smese formirajte bombice i ostavite da se rashlade.

Foto: E-Stock/Stefan Filipović

Autor: D.T.