AKTUELNO

Tuga do neba!

Na Novom bežanijskom groblju danas je održana sahrana legendarnog pevača Marinka Rokvića, koji je preminuo 6. novembra, nakon borbe sa opakom bolešću. Porodica, prijatelji i kolege okupili su se kako bi pokojnom Marinku odali poslednju počast.

Foto: Pink.rs/P. Radosavljević

Marinkova porodica - udovica Slavica, sinovi Nikola i Marko i snajke bili su neutešni tokom sahrane. Sin Nikola održao je na sahrani potresan govor, koji je rasplakao prisutne, a scene kada se i sma slomio od tuge će vas naježiti.

Video: Pink.rs/P. Radosavljević

Nikola se držao čvrsto do samo kraja, a u trenutku kada su spuštali Marinkov kovčeg, pevač se slomio i pustio gorke suze za pokojnim ocem.

Foto: Pink.rs/P. Radosavljević

Neutešni brat Dule, ucveljeno je stajao uz porodicu, a nijednog trenutka nije mogao da sakrije tugu koju oseća zbog brata, te je prolio reku suza za Marinkom.

Foto: Pink.rs/P. Radosavljević

Podsetimo, supruga Slavica uz Rokvića je bila do samog kraja. Prema pisanju medija, ona je negovala Marinka u njihovom porodičnom domu na Košutnjaku, gde je on i umro u subotu. Nije hteo da ga vode u bolnicu. Svestan da je teško oboleo i da mu se bliži kraj, izrazio je želju da umre kod kuće, što su njegovi najbliži ispoštovali. Slavica je sa suprugom bila neprestano sve dok nije izdahnuo, a s obzirom da je ona po struci zdravstveni radnik, Marinko je imao najbolju negu u najtežim momentima.

Foto: Pink.rs/P. Radosavljević

Marinko je rođen 27. januara 1954. godine u Bosanskom Petrovcu. Roditelji su mu bili strogi, a porodica je teško živela jer su se samo bavili poljoprivredom. Marinko i njegov brat su od malih nogu pokazivali interesovanje za muziku pa su učestvovali na većini školskih priredbi. Marinko je voleo da peva i da svira pesme na harmonici, a bratu su bolje išla kola. Obojica su samouki, a svađali su se jedino oko harmonike jer su imali samo jednu. Pored muzike, Marinko je voleo i da trenira fudbal.

Foto: Pink.rs/P. Radosavljević

Sestra od strica je uočila njegov talenat pa ga je povela sa sobom u Beograd. Otišli su u muzičku školu "Stanković", ali pošto je sve bilo popunjeno, mogao je da se upiše samo na odsek za klarinet. Ipak se odlučio za Elektrotehničku školu "Nikola Tesla" i učlanio se u KUD "Nikola Tesla" u kome je pevao. Tada se prvi put zaljubio u devojčicu sa kojom je išao na probe. Nakon završetka srednje škole, batalio je elektrotehniku i započeo muzičku karijeru. Pevao je uglavnom narodne pesme, ali na elitnijim mestima su zahtevali romanse i starogradsku muziku pa je i to naučio. Marinkov brat nije nastavio da svira, ali mu se pridružio u Beogradu i živeli su kao podstanari.

Foto: Pink.rs/P. Radosavljević

Upisao je fakultet FON i završio je jednu godinu jer nije mogao da uskladi nastupe sa predavanjima. Oduvek je voleo da se lepo oblači i bio je pravi srcolomac. Imao je sve više angažmana, a nakon dve godine pevanja, dobio je ponudu da snimi prvi singl. Na televiziji se pojavio posle pet godina bavljenja ovim poslom.

Autor: M.M.