AKTUELNO

Gala proslava!

Mirko Šijan i Bojana Rodić krstili su svog naslednika Zorana, koji je dobio ime po Mirkovom pokojnom ocu. Naime, Bojanina sestra Nataša na svom Instagramu podelila je video sa svečane ceremonije.

Foto: Instagram.com/miresijan

Na snimku se vidi kako Bojana i Mirko zanimaju bebu, a u pozadini se može videti bajkovita dekoracija sa puno balona u nežnim bojama.

Takođe, Bojana je sa svojim pratiocima podelila fotografiju dekoracije, te je mnoge oduševila, s obzirom da je vodila računa o svakom detalju.

Foto: Instagram.com/miresijan

Podsetimo, Šijan je imao želju da se ispoštuju svi običaji kada je krštenje u pitanju. Oboje su već upoznati sa važnim pravilima ovog verskog obreda, a uskoro će i obaviti razgovor sa sveštenikom, koji će detaljnije da im objasni šta je potrebno i da zakaže krštenje. Inače, kako tradicija nalaže, za ovaj svečani događaj treba pripremiti krsnicu - platno bele boje, veličine od jednog do jednog i po metra, u koje se dete uvija posle krštenja. Od nje se, potom, detetu sašije košuljica, benkica ili jastučić za spavanje.

Video: Instagram.com/miresijan

Prema rečima našeg izvora, Mirko želi da njegov naslednik, po starom običaju, bude zavijen u njegovu belu košulju, sve dok ne bude kršten vodom. Inače, još uvek se nisu dogovorili da li će praviti veselje ili će sve biti organizovano tajno, u krugu porodice i kumova.

Video: Instagram.com/miresijan

Autor: M.K.